Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından 38 yıllık hak kaybı için Ankara'da radikal karar!

Türkiye genelinde staj ve çıraklık sigortası mağdurları, haklarını aramak için seslerini duyurmaya devam ediyor. Başkent Ankara’da düzenlenecek büyük eylemle yaklaşık 38 yıllık hak kaybının sona ermesi ve çözüm bulunması için hükümete çağrı yapılacak.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarından 38 yıllık hak kaybı için Ankara'da radikal karar!
Yayınlanma:

HABER: ZAFER ALTUNTAŞ

Mayıs 2023 seçileri öncesi hayata geçirilen EYT ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkı elde ederken; staj ve çıraklık dönemleri sayılmadığı için bu haklardan yararlanamayan çok sayıda vatandaş ise mağdur oldu. Staj ve çıraklık mağdurları Başkent Ankara'da eyleme hazırlanıyor.

15 Eylül 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan eylem, Ankara’nın simgelerinden biri olan Ulus Atatürk Heykeli önünde düzenlenecek. Eyleme katılacak mağdurlar, 38 yıldır süregelen mağduriyetlerini dile getirerek, hükümetin bu konuda adım atması için topluma çağrıda bulunacak.

"38 YILDIR SÜREN MAĞDURİYETİ BİTİRİN" ÇAĞRISI

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, “38 yıldır devam eden tarihin en eski mağduriyeti bitsin diyorsan” sloganıyla seslerini duyurmayı hedefliyor. Mağdurlar, staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta başlangıcı sayılmayan günlerinin, emeklilik süreçlerini olumsuz etkilediğini ve bu adaletsizliğin artık giderilmesi gerektiğini belirtiyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Eylemde, staj ve çıraklık mağdurları tarafından bir basın açıklaması da yapılacak. Mağdurlar, sorunlarının çözülmesi adına düzenleyecekleri bu eyleme tüm başkentlileri davet ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından staj ve çıraklık mağdurları da Ankara’ya gelerek bu hak arayışına katılacak.

ÇÖZÜM BEKLEYEN MAĞDURİYET

Mağdurlar, yıllardır süregelen bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için hükümete çağrı yapıyor. Staj ve çıraklık dönemlerinde sigortalarının emeklilik hesaplamasına dahil edilmesi için verilen mücadelenin son bulmasını isteyen mağdurlar, bu eylemle seslerini bir kez daha güçlü bir şekilde duyurmayı amaçlıyor.

ZORLU'DAN STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARINA DESTEK

Zorlu, yaşanan mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: "Stajyer ve çıraklar 5510 Sayılı Kanun'un sigorta hak ve yükümlülükleri bakımından sigorta sayılırken ve kanunlarda açıkça engel yokken EYT Kanunu kapsamı dışında tutulmuştur."

Verdikleri sözü hatırlatan Kürşad Zorlu, "Söz verdiğim gibi az önce Kanun Teklifimi TBMM’ye teslim ettim. Teklif ile 7438 Sayılı Kanun sonrasında en büyük mağduriyet yaşayan stajyer ve çırakların yararlanması sağlanacaktır. Teklif bizden destek sizlerden!" dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.