Suikaste kurban giden İsmail Haniye için Ankara'da dua programı düzenlendi| "Cenazede Türkiye güçlü bir kadro ile yer alacak"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İran'ın Başkenti Tahran'da kaldığı konutunda gerçekleştirilen alçak bir suikast sonucunda öldürüldü. Haniye'nin ölüm haberi, Türkiye genelinde büyük üzüntüyle karşılandı ve birçok noktada gıyabi cenaze namazı kılındı. Ankara'da da Haniye için dua programı düzenlendi.

Suikaste kurban giden İsmail Haniye için Ankara'da dua programı düzenlendi| "Cenazede Türkiye güçlü bir kadro ile yer alacak"
Yayınlanma:

Başkent Ankara'da da Haniye için Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde bir dua programı düzenlendi. Programa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı.

CENAZEYE TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR KADROYLA GİDECEK

Turan, suikastı lanetleyerek, Cuma günü Katar'ın Başkenti Doha'da gerçekleştirilecek cenaze törenine Türkiye'nin güçlü bir kadroyla katılacağını ve Haniye'nin bir şehit olarak kabul edildiğini belirtti. Turan ayrıca yapılan bu suikastın tek bir el tarafından yapılmış olmadığını belirtti ve Amerikan Kongresi'nde Netanyahu'nun dakikalarca ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İSRAİL'İ LANETLEDİ

Namaz sonrası bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, İsrail'in saldırılarını lanetleyen sloganlar attı. Ülke genelinde düzenlenen bu etkinliklerle, Haniye'ye olan sevgi ve saygı bir kez daha dile getirildi.

Ayrıca Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde İsmail Haniye için Cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.