Suluhan Çarşısı, eski günlerini arıyor! Çarşı esnafı çok dertli!

Ankara'nın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan Çarşısı, eski günlerini arıyor. Vatandaşların alım gücünün düşük olması nedeniyle yerli turist sayısında bir düşüş yaşandığını kaydeden çarşı esnafı, yüksek enflasyonun ve hammadde ürünlerine gelen zammın kendilerini çok zor duruma soktuğunu aktardı.

Suluhan Çarşısı, eski günlerini arıyor! Çarşı esnafı çok dertli!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara'nın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan, nikâh şekercilerinden çiçekçilere kadar farklı alanlarda birçok esnafa ev sahipliği yapıyor.

Başkent'in tarihi sembollerinden biri olan Suluhan Çarşısı, bir zamanlar yerli ve yabancı turistlerin gözde adreslerinden biriydi. Ancak son yıllarda çarşıyı ziyaret eden yerli-yabancı turist sayısında bir düşüş yaşanıyor.

whatsapp-image-2024-02-23-at-10-42-54.jpg

SULUHAN ÇARŞISI, ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR

Yerli ve yabancı turistlerin her zaman ilgisini çeken Suluhan Çarşısı, eski günlerini arıyor. Çarşıda, son yıllarda iş potansiyelinde gözle görülür bir azalma yaşanıyor.

SULUHAN ÇARŞISI ESNAFI DA DERTLİ!

Suluhan Çarşısı esnafı, son 3 yıldır çarşıda iş potansiyelinin çok düşük olduğundan dert yanıyor. İş potansiyelinin düşük olmasının kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen çarşı esnafı, özellikle pandemi nedeniyle turist sayısındaki azalma olduğunu ve ekonomik belirsizliklerin işlerini olumsuz yönde etkilediğine dikkati çekiyor.

"ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ!"

Vatandaşların alım gücünün düşük olması nedeniyle yerli turist sayısında azalma olduğunu kaydeden çarşı esnafı, yüksek enflasyonun ve hammadde ürünlerine gelen zammın esnafı çok zor duruma soktuğunu aktardı.

whatsapp-image-2024-02-23-at-10-43-41.jpg

Çarşıdaki dükkan sahipleri, kira giderleri ve diğer işletme masraflarıyla başa çıkmakta zorlandıklarını, bazı esnafın ise işlerindeki düşüş nedeniyle iflasın eşiğine geldiklerini dile getiriyor.

Suluhan Çarşısı esnafı, özellikle turizmin canlandırılması ve yerel esnafa yönelik teşviklerin artırılmasını talep ediyor. Ancak, çözüm bulunmadığı takdirde, çarşıdaki küçük esnaf geleceğinden endişe duyuyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.