Tac’ın Nöbetçileri sezonu kapattı

Kısa bir süre önce Ankara Sanat Tiyatrosu’nda prömiyer yapan "Tac’ın Nöbetçileri" sezonu altıncı oyunlarıyla birlikte kapadı.

Tac’ın Nöbetçileri sezonu kapattı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Trak Tiyatro’nun yeni oyunu olan Tac’ın Nöbetçileri, Akün Sahnesi’nde dün gece tiyatro severlerle buluştu. Kapalı gişe oynanan oyuna Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü hocaları ve öğrencileri de büyük ilgi gösterdi. Aynı zamanda Trak Tiyatro üyeleri de DTCF Tiyatro mezunu olarak oyunlarını oynuyor.

Oyunun konusu ise inşası bitmeden kimsenin görmemesi için, fetva çıkarılıp, büyük duvarlar ardına gizlenen Tac Mahal, imparatorluğun iki nöbetçisi olan Babür ve Hümayun tarafından korunmaktadır.

Tac Mahal’in dünyaya ilanından az biraz önce, Babür ve Hümayun meraklarına yenik düşüp, yüzlerini Tac Mahal’e döner. Olaylar ise buradan başlar.

2.jpg

İzleyenlerin büyük beğeni ile ayrıldığı oyunun sonunda oyuncular ve tiyatro ekibi sahneye çıkarak izleyenlere teşekkür etti. Ayrıca oyunun yönetmeni olan Hasan Özyürek de oyunun güncelliğine değindiği konuşmasında yeni bir tiyatro ekibi olarak “tam bağımsız tiyatro” olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tüm ekibi tanıtan Özyürek, eğitimleri süresince onlara büyük emek veren hocalarına da teşekkür etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.