Tanıtım günlerinde Kars’ın süt ve süt ürünlerine büyük ilgi

Başkent Millet Bahçesinde yapılan Kars, Ardahan ve Iğdır yöresel ürünler ve kültür festivali kapsamında Ankara'ya gelen Şenol Cihan Timur gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti.

Tanıtım günlerinde Kars’ın süt ve süt ürünlerine büyük ilgi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Karslı girişimci Şenol Cihantimur, Kars’tan getirdiği yöresel süt ve süt ürünlerini Ankara’da düzenlenen etkinlikte tanıttı. Cihantimur, Kars’ta doğup büyüdüğünü ve bölgedeki süt ve süt ürünleri üzerine tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirtti. Etkinlikte sergilenen ürünlerin tamamen Kars imalatı olduğunun altını çizen Cihantimur, tüm ürünlerin büyükbaş ve küçükbaş sütünden yapıldığını ifade etti.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-175514-0000.jpg

18 AYLIK ESKİ KAŞAR PEYNİRİ

Cihantimur, standında sunduğu ürünlerin çeşitliliği hakkında da detaylı bilgi verdi. Kars’tan getirdiği ürünler arasında beyaz peynir, yağlı beyaz peynir, köy peyniri ve eritilmiş peynirlerin yanı sıra tulum peynirleri de bulunuyor. Ayrıca, bir yıllık ve 18 aylık eski kaşar peynirleri, taze kaşar çeşitleri, göbek kaşar ve blok kaşar da standda yer aldı. Yöresel helvalar, ev yapımı lavaşlar ve erişte gibi ürünler de ziyaretçilere sunuldu.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-175555-0000.jpg

BALLARIN ŞEKER ORANININ %0.34

Cihantimur, ballarının şeker oranı konusunda da bilgi verdi. Kars’ın iklimi nedeniyle çiçeklerin ömrünün kısa olduğunu ve balların şeker oranının %0.34 olduğunu belirten Cihantimur, şeker oranının düşük olduğunu vurgulayarak, balların tamamen doğal olduğunu ve analiz raporlarının mevcut olduğunu açıkladı.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-175532-0000.jpg

"GERİ DÖNÜŞLERDEN ÇOK MEMNUNUZ"

Etkinlikteki yoğun ilgi ve geri dönüşlerden oldukça memnun kalan Cihantimur, hemşehrilerinin yanı sıra Ankaralıların da ilgisini çekmeyi başardı. Ziyaretçiler, özellikle tereyağını beğendi ve olumlu geri dönüşler sağladı. Timur, etkinlikte tanıştığı birçok kişiyle samimi bağlar kurduğunu ve ürünlerinin geniş bir kitleye tanıtılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Katılımcılar, ürünlerin kalitesinden oldukça memnun kaldı ve Cihantimur'a teşekkürlerini iletti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.