‘Tatlar’ Ankara’da ‘tat’ kaçmasın!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki kapasite yetersizliği için okuyanı tedirgin eden bir cümle kurdu: “Mansur Yavaş’ı engelliyorum adına 30 milyon insanın sağlığı ile oynanıyor.”

‘Tatlar’ Ankara’da ‘tat’ kaçmasın!
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ORHAN KEMAL ERKILIÇ

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çevre kentleri de olumsuz etkileyebilecek Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki ‘kapasite yetersizliği’ kaynaklı sorun, insan sağlığıyla ilgili endişeleri arttırırken, sorunun çözümü için gereken ‘kredi’ Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi'ne takılıp kaldı…

SORUN DA ETKİSİ DE ÇOK BÜYÜK

ABB Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilerle bir aya geldiği toplantıda konuyu gündeme getirirken, “Ankara büyük bir çevre felaketiyle karşı karşıya!” dedi ama daha sonra sorunun Başkenti de aştığını ve İstanbul’a kadar uzandığı söyledi. Yaşanabilecek çevre ve sağlık felaketlerinden 30 milyonu aşkın insanın etkileneceğini vurguladı.

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki kapasite yetersizliğinin bir çevre felaketine yol açmaması için konuyu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ileten ve destek alan ABB Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi’ne takıldı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’nda olmasına rağmen projeye gerekli olan kredi talebinin ABB Meclisi’nde reddedilmesi, arıtılamayan atık suyun Ankara Çayı’na karışmasının devamını sağlıyor.

TUTANAK VE KESİLEN CEZA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2016 yılında yaptığı denetim sonucunda ‘Kapasite yetersiz. Atıksu Ankara Çayı’na karışıyor’ tutanağı tutulmasına ve 2017’de para cezası kesilmesine rağmen yaşanan bu durum, açıklaması zor bir durum çıkarıyor karşımıza.

Hepimizin sağlığını etkileyen bu durumun çözümü için iki ayrı kredi anlaşması yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk Lirası üzerinden borçlanma gibi bir olanak da oluşturdu fakat bu kredinin kullanımı için gereken süreç şu an için tıkanmış durumda.

SAĞLIKLI SU İNSAN HAKKIDIR

Bu kadar hayati bir konuda Ankara Çayı üzerinden yayılabilecek kirli su hem doğanın dengesini olumsuz etkiler hem de insanların sağlığını bozabilir.

Konuyla ilgili olarak hiç kimsenin ‘siyasi’ düşünerek yanlış bir tercih yapacağını düşünmek istemiyorum…

Çünkü su hayattır ve her canlının sağlıklı suya ulaşma hakkı vardır.

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nde ‘tat’ kaçmamalı, kimsenin sağlığı ve ağız tadı bozulmamalı…

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.