TOBB Başkanı Hicarcıklıoğlu: Sağlık sektörüne ayrılan bütçe ve finansman artırılmalıdır

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sağlık Sektörü İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün sürdürülebilirliği ve geleceğe hazırlanması için finansman imkanlarının artırılması gerektiğini vurguladı.

TOBB Başkanı Hicarcıklıoğlu: Sağlık sektörüne ayrılan bütçe ve finansman artırılmalıdır
Yayınlanma:

Türkiye Odalar ve Barsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak ve sektörü geleceğe hazırlamak için bu sektöre ayrılan bütçenin ve finansman imkanlarının artırılması gerekiyor” dedi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sağlık sektörünün karşılaştığı zorluklar ve çözüm önerileri ele alındı.

Hisarcıklıoğlu, sağlık sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirdiklerini belirterek, ilaç sanayi, medikal, kozmetik, sağlık hizmetleri ve uluslararası sağlık turizmi gibi beş farklı sektör temsilcisiyle bir araya geldiklerini ifade etti. TOBB'un, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile yakın iş birliği içerisinde çalıştığını belirten Hisarcıklıoğlu, sağlık sektörünün sürdürülebilirliği ve tedarik zincirinin kırılmamasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, özellikle sağlık sektöründe sürdürülebilirliği sağlamak ve geleceğe yönelik hazırlıklar yapmak için bütçe ve finansman imkanlarının artırılması gerektiğini belirtti. Kur ve ödeme modellerinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, uluslararası sağlık turizminin dış ticaret dengesine olan katkısının yanı sıra ülke tanıtımı açısından da büyük bir değere sahip olduğunu söyledi. Ancak, uluslararası alanda Türkiye'ye yönelik olumsuz kampanyaların bulunduğunu ve bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın öncülük etmesine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TOBB Başkanı, Sağlık Bakanlığı ile özel sektörün iş birliğinin Türkiye'nin sağlık sektörünü daha güçlü bir geleceğe taşıyacağını belirterek, bu tür toplantıların ve iş birliklerinin devamını arzu ettiklerini söyledi. Toplantı, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun konuşmasıyla devam etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.