Tokat Kebabı’nın kokusu Ankara'ya yayıldı
Tokat kebabı ustası 70 yaşındaki Sadık Dönmez Demir, Ankara’da düzenlenen etkinliğe katılarak eşsiz lezzetlerden biri olan 'Tokat Kebabı'nı hem tanıttı hem de tattırdı.
ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Sadık Dönmez Demir, 7 yaşından beri bu işi yaptığını ve baba mesleğini sürdürdüğünü söyledi. Tokat kebabının çok güzel bir lezzete sahip olduğunu belirten Dönmez Demir, "Etimiz Erbaa karayaka kuzusudur. Kuzular kekik tükettikleri için eti de kekik kokar. Tokat kebabını özel kılan unsur da budur." dedi.
"O KOKU BANA AİTTİR, KOKUYU TAKİP EDİN"
Kebap Ustası Sadık Dönmez Demir, memleketinde kebaptan yeme şansı bulamayan Tokatlıların, Ankara'daki etkinlikleri görünce kebabı merak ettiğini ve yemek istediğini belirtti.
"Kebabımın kokusu Ankara'ya yayılmıştır diye düşünüyorum." diyen Demir, Başkentlilere çağrıda bulundu: "O koku bana aittir, çıkıp gelin, kokuyu takip edin ve bu güzel lezzeti kaçırmayın."
GÜRGEN ODUNU İLE PİŞİYOR
Tokat kebabının yapılışını da anlatan Demir, "İçerinde kuzu eti, patlıcan, patates ve kuyruk yağı var. Bunları sırasıyla şişe takıp fırında yanan iki gürgen odununun arasındaki boşluğa asılı şekilde pişiriyoruz. Gürgen odunun özelliği koku ve is yapmaz bu nedenle kebap lezzetli olur" ifadelerini kullandı.
Sadık Dönmez Demir, babasının da Tokat'ta tanınan bir kebapçı olduğunu ve onun namını devam ettirmeye çalıştığını söyleyerek, Ankaralıların bu lezzeti tatmalarını önerdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.