Tokat’ın meşhur marmelatları Ankara’da tanıtıldı

35 yıldır marmelat işi yapan Fahriye Ünver, Tokat’a özel ürünlerini tanıtmak için Anka’da düzenlenen ‘Tokat Tanıtım Günleri’ etkinliğinde ilgi odağı oldu.

Tokat’ın meşhur marmelatları Ankara’da tanıtıldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Tokat'ın lezzetleri Başkent Ankara'ya taşındı. Ankara Millet Bahçesinde düzenlenen Tokat Tanıtım Günleri'ne Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

Atatürk Kültür Merkezindeki tanıtım günlerinde stant açan Marmelatçı Ünver, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada “Tokat Tanıtım günleri için Ankara’ya geldik. Biz marmelatçıyız. 35 yıldır bu işi yapmaktayım. Kuşburnu, kızılcık, alıç, yaban meyve ekşileri ve diğer ekşilerden olan erik meyvelerimizi marmelat yapıp satıyoruz. Hepsi kendi imalatımız. Bu ürünleri vatandaşlarımız topluyor, tedarikçi firmalarımız var onlara götürüyorlar. Biz de oradan tedarik ediyoruz ve organik ürünler üretiyoruz.” dedi.

tokat3.jpg

ANKARALILAR, ORGANİK MARMELATIN TADINA BAKTI

Kuşburnu satın almak için Fahriye Ünver’in standına gelerek anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran ile düşüncelerini paylaşan Hayati ve Sabriye Sayar çifti, şunları kaydetti: “Biz Ankara Nallıhanlıyız. Ankara Keçiören’de yaşıyoruz. Ben emekliyim, eşim ile beraber etkinliğe geldik. Marmelatın tadına baktık, çok beğenip satın aldık. Doğal ürünler olmasına rağmen uygun fiyata alışveriş yapmak bizler için iyi oluyor. En azından organik besleniyoruz. Böyle etkinlikler bizler için çok faydalı.”

tokat2.jpg

"EŞİM, ENTÜBE OLDU VE HAYATINI KABETTİ"

30 yaşından bu zamana kadar marmelat işi yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalıştığını belirten Merzifonlu Fahriye Ünver, “Çocuklarımızı bu iş sayesinde büyüttük, evlendirdik, evlerini kurduk. Ben eşimi COVID-19’da kaybettim. Korona olduktan sonra hastanede uzun süre yattı. Entübe oldu ve Kasım 2020'de maalesef hayatını kaybetti.” sözleriyle acısını paylaştı.

tokat1.jpg

Ünver, “8 torunum var. Şimdi de onlara destek olmak için çalışmaya devam ediyorum. Ben Ankara’ya ticaret için ilk defa geliyorum. Ankaralılar buraya gelsinler, yöresel ürünlerimizin tadına baksınlar, bize katkıda bulunsunlar. Uygun fiyata doğal ürünlerimizden faydalansınlar.” sözleri ile Başkentlilere çağrıda bulundu.

Tokat Tanıtım Günleri için bugün son gün.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.