Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu kuruldu

Türkçülük ve Turancılık üzerine açıklamalarda bulunan Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, hedeflerini ve projelerini anlattı.

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu kuruldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Tandoğan Altınel Oteli’nde düzenlenen tanışma toplantısına, Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Murat Çobanoğlu, Türk dünyasından önemli kurum ve kuruluşlar, İş insanları, STK’lar ve çok sayıda davetli katıldı.

Konfederasyonun anlam ve önemini anadolugazete.com.tr’ye değerlendiren Çobanoğlu, "Çok çetin yollardan geçtik fakat İslam'ın sancaktarı olan bu yüce milletin günümüzdeki temsilcisi olmak ve geleceğe emanet bırakacak olan yapının başında olmak ayrıca gurur verici bir durum" dedi.

whatsapp-image-2023-10-28-at-23-52-54-1.jpeg

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu'nun tamamen Türkçülük ve Turancılık üzerine kurulu olduğunu belirten Çobanoğlu, "Hedeflerimiz arasında Asya'daki ülkelerimizin teknolojide 20 senedir geri kalmışlığını öne çıkartabilmek, bunun dışında tarımda, hayvancılıkta yine Atatürk'ü ve eski Türk tarihindeki atalarımızı rol model alıp, güzel işler başarmak ve tüm teşkilatları kendi gelirlerini kendi üretebilen, bulunduğu yerlerde varlığını kalıcı olarak bırakacak insanları tekrardan Türklüğün şanını, töresini, Türkçe yaşamayı öğretecek ve her çocuğun ağzından çıkan anne-babadan sonra 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diyeceği bir yapıyı hazırlamak üzere yola çıktık" diye konuştu.

Çobanoğlu, Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu'nun siyasi bir yapının parçası olmadığını belirterek, "Tamamen partiler üstü, partilerden uzak, kimsenin arka bahçesi olmayan, Atatürk'ün yolunda ve Oğuz Kağan'ın mirasını bugünlere taşıyan Atatürk'ün izinde, ondan sonraki veliahtları olarak bu yoldayız" dedi.

whatsapp-image-2023-10-28-at-23-52-53.jpeg

“GERÇEK BİR TEŞKİLAT OLACAĞIZ”

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu'nun hedeflerine ulaşacağına inandığını belirten Çobanoğlu, "Artık kaybetmekten bıkan insanların kazandığı yapıları hayata geçirecek bir Teşkilat olacağız. Bunu sadece Türkiye'de değil, Türk ülkelerine özel cumhuriyetlerde de geri kalmışlığı aşacağız. Maalesef şu an hâlâ Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan gibi ülkelerin Rus KGB'nin etkisinden kurtulamamış bir yapıyla ve Çin'in ticari baskısıyla yaşayan toplumlardır. Biz onlara teknolojiyi ve dijital çağı bir an önce hızlandırılmış şekilde taşıyıp onların da, Atatürk'ün söylediği gibi ‘muasır medeniyetler seviyesine’ hızla ilerlemeleri için elimizden gelen desteği yapacağız" ifadelerini kullandı.

MAKAM, KOLTUK PEŞİNDE GİDENLERLE DEĞİL, ADANMIŞ KİŞİLERLE YOL YÜRÜMEK İSTİYORUZ

Çobanoğlu, Turan demek sadece Türkiye demek olmadığını belirterek, "Turan Türk'e biat eden, Türk'ün yanında duran, Türk'ün dostu olan herkesin oluşturduğu bir topluluktur ve dünyanın dörtte üçüne tekabül eder. Bunu gerçekten anlayabilmek, benimseyen insanlar olmak çok önemli. Biz, tam bir adanmışlıkla, yanımıza gelenler ile yol yürümek istiyoruz, makam, koltuk peşinde gidenlerle değil" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-10-28-at-23-52-54.jpeg

Y, Z KUŞAĞI DEĞİL, ONLAR TÜRK KUŞAĞI

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu'nun Ankara İl Başkanlığı'nın açıldığını belirten Çobanoğlu, "Türkiye'nin her yerinde bir anda 'herkes ne oluyor' diyecek çünkü artık Turan oluyoruz. Liderimiz ve son Başbuğ Atatürk 'Turan' kelimesini ilk defa 1931 yılında söylemiş. Biz de bu doğrultuda ilerlemek istiyoruz. Şuna inanıyorum ki biz başaracağız. Çünkü yeni gençlik çok güzel. Herkesin Y, Z kuşağı dediği esasında Türk Türkiye sadece Turan'nın lokomotifidir, Başkentidir ama biz Turanız. Dünyanın dörtte üçüne hükmedeceğiz. Bunu yapacağız. Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu yapının en büyük dinamiği biziz ve başarılı olacağız" ifadelerine yer verdi.

Toplantıda;

“Bu can tende durdukça, Dünyadaki her Türk’ün Sevinci sevincimiz, Dertleri derdimizdir.

Türklük için yasayıp, Türklük için ölmeye, Vatanın toprağını, Candan Aziz bilmeye,

Kanı yerde kuruyan Şehitlere ant olsun. Kutlu yolda yürürken Şahitlere ant olsun..

Ahdetti vefa göstermek, Türklüğün şanındandır. Mertlik, cesaret, vakar O asil kanındandır. Tanrı Türk’e kut versin Turan adlı yurt versin…” sözlerinin yer aldığı TURAN ANDI okundu.

Toplantı yemek ve hoş sohbet eşliğinde son buldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.