Turgut Altınok: 25 milyon kişi zehirleniyor, bunun sorumlusu Mansur Yavaş

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’ne ilişkin, önemli bir iddia ortaya attı. Altınok, “Atıksu tesisinden akan sular Sakarya Nehri'ne dökülüyor. 25 milyon kişi zehirleniyor. Bunun sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Krediyi verdiğimiz halde ihale yapamamıştır. İşi zamanında bitirememiştir.” dedi.

Turgut Altınok: 25 milyon kişi zehirleniyor, bunun sorumlusu Mansur Yavaş
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Turgut Altınok seçim çalışmaları kapsamında Ankara Kızılay Metro Altı Çarşısı esnafıyla kahvaltıda buluştu. Esnaflarla sohbet eden ve talepleri dinleyen Altınok, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

anadolugazete.com.tr muhabirinin sorularını yanıtlayan Turgut Altınok, “Büyükşehir’in bütün hizmetlerinde destekleyici olduk. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ankara'nın hayrına getirdiği ne varsa veya Ankara için yapacağım dediği ne varsa milyarlarca kredi verdik ama Büyükşehir Belediye Başkanı verdiğimiz kredileri bile değerlendiremedi. Bunların ihalelerini bile yapamadı. Yani hala Polatlı’ya bir su gelmedi yani. Olacak şey mi? Hala Ankara'da kanalizasyon problemi var. Burası Başkent.”

"25 MİLYON KİŞİ ZEHİRLENİYOR, BUNUN SORUMLUSU MANSUR YAVAŞ"

Ankara Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin yetersiz olduğunu belirten ve Belediye Meclisi'nden bütçe alınamadığını iddia eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sözlerini anımsatan anadolugazete.com.tr muhabirin sorusuna Altınok, şu cevabı verdi:

“İhaleyi ilk yıl geldiğimiz zaman krediyi verdik. Kendinin teşekkür konuşması var. Belediye Meclisi'nde ama ihaleyi yapamamış. Maliyetler yükselmiş. Dolayısıyla şu an Tatlar Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesini kendisi ihaleyi yapamadığı için artıramamıştı. Atıksu tesisinden akan sular Sakarya Nehri'ne dökülüyor. Doğrudan 25 milyon kişi zehirleniyor. Bunun sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Krediyi verdiğimiz halde ihale yapamamıştır. İşi zamanında bitirememiştir. Ve dolayısıyla bütün Kızılırmak’ı, Sakarya'yı zehirleyen Büyükşehir Belediye Başkanının maalesef kendisidir. Yani orada bize bir fatura çıkarmaya çalışıyor ama kendisinin konuşması var. Biz istediği krediyi ilk günlerde vermişiz, verdik. Ama ihalesini yapamamış. Projeyi bitirememiş. Sonunda dönüp bize söylüyor. Yani kendine söylemesi lazım. Dolayısıyla Sakarya Nehri'nde kirlenen, ölen her balıkta Mansur Yavaş'ın sorumluluğu vardır. O kadar nettir.”

untitled-1-006.jpg

“ANKARA'MIZA YENİDEN BİR DOĞAL YAŞAM PARKINI KAZANDIRACAĞIZ”

Altınok, Ankapark’ı tekrardan açılması gerektiğini belirterek, “O alanda hayvanat bahçemiz vardı. Doğal yaşam parkımız. İnşallah Ankara'mıza yeniden bir doğal yaşam parkını kazandıracağız. Hem açacağız hem de Ankapark’a yeni ilaveler yapacağız. Ama bir taraftan da orada hızlıca doğal yaşam alanımızı, doğal yaşam parkımızı hayata geçireceğiz.” dedi.

Turgut Altınok, Ankara’nın son 5 yılının heba olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ankara Büyükşehir'i yöneten Ankara Cumhuriyeti'nizin, devletimizin başkenti benim büyük projem yok’ diyen bir maalesef Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Çok acı başkent için. Ama 5 yıldır da hiçbir projesi yok maalesef onu da gördük yani. Gelin bu 5 yılı önümüzdeki beş yılı heba etmeyelim. Ben inanıyorum ki Ankaralılar önümüzdeki beş yılı heba etmeyecek."

untitled-1-007.jpg

"ANKARA’DA SOKAĞIN SESİ 'ALTINOK' DİYOR"

Seçim sürecinde birçok şirketin anket yaptığını ancak sahte anketlerin yapıldığını aktaran Altınok, toplumu manipüle etmek için anketler yapıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada manipüle yapılan aslı olmayan birçok anketler ve haberler var. Ama sokağa baktığınız zaman Ankara’da sokağın sesi 'Altınok' diyor. Sokakta olmayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Ankara'da sanal bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Yani sorun şuradaki vatandaşlara. Ankara diye sorun. Büyükşehir Belediye Başkanı sokakta gördünüz mü? Yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın 5 yılda bir ay Ankara'nın sokaklarında çocuklarla gençlerle, yaşlılarla fotoğrafı yoktur arkadaşlar. Burası Başkent yani. Fildişi kulelerinde değil, halkın arasında olacaksınız. Hem dürüst olacaksınız hem çalışkan olacaksınız. Dürüstlük bir erdem değil. Herkesin olması gereken, herkesin dürüst olması lazım. Ama geldiğimiz nokta bu. Şunu da söyleyeyim. Yani dürüst olanlar da daha çok iş yapar yani. Dürüst olanlar daha çok eser, daha çok iş, daha çok hizmet yapar. İşin gerçeği de bu."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.