Turgut Altınok, mevcut ABB yönetimini hedef aldı: 5 yılda 5 santimetre metro yapılmadı

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, katıldığı bir canlı yayın programında seçim süreci ile ilgili soruları yanıtladı ve yapmak istediği projeleri açıkladı.

Turgut Altınok, mevcut ABB  yönetimini  hedef aldı:  5 yılda 5 santimetre metro yapılmadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara'nın eksiklerini ve yapılması gereken projeleri NTV canlı yayınına katılarak, açıkladı.

Altınok, Ankara ile ilgili mevcut sorunlara değinerek, şunları söyledi:

''Yeni yollar, alt geçitler, üst geçitler, bulvarlar lazım. Trafik problemi, ulaşım problemi metro ile çözülür. Hava alanından şehre metrosu olmayan tek şehir dünya üzerinde Ankara. Bu bir ayıptır. Belediye başkanı söz verdi ama 5 yılda 5 santimetre yapılan metro yok. Ankara'da 600 -700 bin araç trafiğe çıkacak. Benim mega projem büyük projem yok diyor. Ulaşımda şu an Ankara'da otobüs bekleme süresi arttı. Burası Ankara Başkentliler buna layık değil. Vatandaşların ulaşım çilesini bitireceğiz.Elektrikli otobüsler alacağız. Yeşil ve temiz bir çevre oluşturacağız. Bunlar lafta kalmamalı. Gelecekte çocuklarımız için güzel dünya bırakmak için herkes elini taşın altına koymalı. Dünyadaki en büyük problem iklim değişikliği. Hava kirlendi, toprak kirlendi. Bunların gereğini yapmak lazım.''

Ankara aşığı olduğunu söyleyen Altınok, Ankara’nın sokaklarında gezdiğini, esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinlediğini söyledi.

ANKARA'DA ULAŞIM SORUNU

Ankara'da ulaşım sorununu olduğunu belirten Altınok, ABB başkanı olduğu zaman Ankara'da ulaşım sorununun çözeceğine işaret etti.

"ÖĞRENCİLERDEN ULAŞIM ÜCRETİ ALMAYACAĞIZ"

Üniversiteli öğrencilere burs desteği verileceğini kaydeden Altınok, "18 yaş üzeri üniversite öğrencilerinden ulaşım ücreti alamayacağız. Ulaşımı ücretsiz yapacağız. Ankara’da ulaşım çilesi bitecek." diye belirtti.

Ankara’daki öğrencilere burs verileceğini belirten Altınok, “Ankara’da 20 bin öğrenciye her ay bin 500 lira bursu yardımı yapacağız.” dedi.

"ANKARA'NIN IŞIKLARI SÖNDÜ"

Altınok, Ankara’nın başkent olma özelliğini yitirdiğini ifade ederek, “Ankara’nın ışıkları söndü. Kızılay’da saat 20.00’de hayat bitiyor. Ankara’nın merkezi ışıkları sönen bir başkent. Ankara kasaba, köye doğru gidiyoruz. Ankara’da 24 saat ulaşım olacak.” ifadelerini kullandı.

"ANKARA'DA ALTYAPI CİDDİ BİR PROBLEM"

Ankara’da altyapı sorunu olduğunu belirten Altınok, “Ankara’nın bazı sokak, caddeleri kanal kokusundan geçilmiyor. Ankara'da altyapı ciddi bir problem. Mevcut ABB yönetimi altyapıya yatırım yapmadı.” dedi.

Keçiören’de birçok yatırım yaptıklarından bahseden Altınok, “Rekor yatırımlar yaptık. Keçiören’e Büyükşehirden daha çok yatırım yaptık. Bin misli iş yaptık. 11 tane kapalı spor salonu yaptık.” diye belirtti.

Turgut Altınok ayrıca, belediye başkanı olduğu zaman Ankara'da kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.