Turgut Altınok: Mal varlığı çoğalmadı azaldı

Katıldığımız iftar programında Turgut Altınok’un ekibinden önce mal varlığı paylaşımı geldi. Çıkışta ise Altınok’a bu konuyu sorduk… Önce gülümsedi, “Ne deyim?” dedi ve ekledi…

Turgut Altınok: Mal varlığı çoğalmadı azaldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ORHAN KEMAL ERKILIÇ

Yerel seçim sürecinde belediye başkanlarının mal varlığını açıklaması ya da bunu tercih etmemesi her zaman gündem olmuştur.

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri ise Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un sözü oldu. Rakibi ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Altınok, katıldığı yayında “Mal bizim değil Allah’ın” yanıtını vermişti.

Bu sözün üzerinden hem sosyal medya hem de kamuoyu konuyu enine boyuna tartıştı.

Dün katıldığımız Kırşehirli Dernekler Federasyonu iftar programı sırasında ise Turgut Altınok’un seçim ekibi, kurdukları WhatsApp uygulamasındaki gruptan mal varlığı paylaşımında bulundu.

İftar programına trafik nedeniyle geç gelen ve başka bir program için erken ayrılan Turgut Altınok’a çıkarken bu konuyu sordum… Önce düşündü, ardından gülümseyerek “Ne deyim?” yanıtını verdi.

“20 YILDIR BİR KURUŞ HARCIRAH ALMADIM…”

Biraz ilerleyince ise şu yorumda bulundu:

“Herkes kendisinden şüphe etsin benden değil. Mal varlığı çoğalmamış tam tersine azalmış. Mal varlığı, mal varlığı, mal varlığı... Yeni bir mülk alıyorsanız kendinize veya eşinize onu da bir ay içinde vermek durumundasınız. Herkes belediye başkanı olmadan önceki mal varlığını açıklasın. Öyle sonradan gömü buldum, paşa torunuydum, bizde öyle bir şey yok. Ailem dahi makam arabama binmemiştir. 20 yıldır belediyeden bir kuruş harcırah almadım. Biz buyuz.”

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.