Turizm sektörü 2024 yılından umutlu

Anadolu Ankara Turizm İşletmeciler Derneği (ATİD) Genel Koordinatörü Garip Uysal, COVİD-19 salgınından sonra turizm sektörünün kısa süre içinde toparladığını belirterek, "Turizm sektörü 2024 yılından umutlu. 2024 yılında turizm sektörü çok hayal edemeyeceğimiz güzel yerlere gelecek." dedi.

Turizm sektörü 2024 yılından umutlu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER:ESRA SARI

FOTOĞRAF:SAMET EKER

Ankara’nın turizm potansiyelini dünyaya tanıtmak amacıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Anadolu Ankara Turizm İşletmeciler Derneği (ATİD) Genel Koordinatörü Garip Uysal, anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

"TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ TÜM PAYDAŞLARI FUARDA"

30 yıldır turizm sektöründe çalışan Uysal, TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Fuarları önemsiyorum. Özellikle Ankara’da fuarların yapılmasını önemsiyorum. Çünkü fuar alanında Ankara, İstanbul’un gerisinde kalıyor. Bu yüzden Ankara’nın her platformda tanıtımının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle turizm fuarlarının Ankara'da olması çok önem arz ediyor. Turizm sektöründeki tüm paydaşlar fuarda yerini aldı.”

whatsapp-image-2023-11-17-at-19-45-10-1.png

TRAVELEXPO 6. Ankara Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının çok büyük ses getirdiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:

“Öncelikle Ankara Ticaret Odası (ATO)'na ve ATO Başkan Vekili Halil İbrahim Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü Halil İbrahim Bey'in bu konuda çok ciddi katkıları oldu. Anadolu Turizm İşletmeciler Derneği olarak, her zaman en büyük yeri alarak destek vermeye çalışıyoruz. Fuarda Anadolu Turizm İşletmeciler Derneğinin tanıtımını yapıyoruz. Şu an bir güzel bir izlenim var. Fuara çok büyük bir ilgi var. Özellikle bu fuar çevre iller için de çok önemli bir önem arz ediyor. Çünkü bölgenin gelişimi bu fuarlar etkili oluyor.”

Fuarın açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığını anımsatan Uysal, önemli isimlerin fuara destek verdiğini söyledi.

Garip Uysal, fuarda çok çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini özellikle panellerin çok etkili olduğunu ifade etti.

Turizm sektörünün pandemi (salgın) sürecinde hırpalandığını söyleyen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Pandemiden sonra turizm sektörü çok hızlı bir toplanma sürecine girdi. Bunda da Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok büyük önemi etkisi oldu. Önce güvenli otel sertifikası çıkarıldı. Ondan sonra sürdürülebilirlik sertifikası çıkartıldı. Oteller kendine her türlü yönde çeki düzen vermeye başladı. O açıdan dolayı Bakanlığımızın bu konudaki çok önemli adımlarıyla beraber turizm çok iyi bir şekilde ilerlemeye başladı.”

“TURİZM SEKTÖRÜ 2024 YILINDAN UMUTLU”

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus semti ve Kızılay çevresinde ‘ucuz otellerin’ bulunduğunu belirten Uysal, otellerin kalite düzeyinin arttığına işaret etti.

Uysal, Ankara’daki otellerin doluluk oranının arttığını, otellerin kâr marjının yükseldiğini ifade ederek, “Turizm sektörü 2024 yılından umutlu. 2024 yılında turizm sektörü çok hayal edemeyeceğimiz güzel yerlere gelecek.” diye konuştu.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.