Türk Halk Kültürüne hizmet eden isimlere ödül verildi

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından 40. Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri Töreni Türk Tarih Kurumu’nda gerçekleştirildi. Türk Halk Kültürüne hizmet eden isimlere ödül verildi.

Türk Halk Kültürüne hizmet eden isimlere ödül verildi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Türk Tarih Kurumu, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından düzenlenen '40. Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri Töreni'ne ev sahipliği yaptı.

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, yaptığı açılış konuşmasında Türk halk kültürünün zenginliğini ve önemini vurguladı.

unver.jpg

Bu kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayan tüm araştırmacılara ve sanatçılara teşekkür eden Salih Ünver, “Kurumumuz, halk kültürümüzün derlenmesi, belgelenmesi ve değerlendirilmesi konusunda önemli çalışmalara imza atmıştır. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri önemli etkinliklere imza atan kurum, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok sempozyum, festival ve etkinlik düzenlendi." dedi.

Kurumun gerçekleştirdiği etkinlikler arasında Türk Halk Edebiyatı Seminerleri, Nasrettin Hoca Sempozyumları, Çukurova Halk Kültürü Sempozyumu gibi önemli çalışmalar olduğunu belirten Ünver, sempozyumlarının yanı sıra uluslararası ilişkileri de güçlü bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Ünver, "Kurumumuz, Türk dünyasının farklı ülkelerinde çeşitli etkinliklere katkı sağlamış ve bu alanlarda önemli projelere imza atmıştır.” diye konuştu.

konusma.jpg

“HALK KÜLTÜRÜNÜN ZORUNLU DERS OLARAK OKUTULMASINI DESTEKLİYORUZ”

Son yıllarda yaşanan halk oyunlarının dejenere edilmesine dair endişelerine değinen Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, şu çağrıyı yaptı:

Halk oyunlarımız birbiriyle yarışan bir unsur olamaz. Tayt ve şifon gömlek ile hiç oynanmaz. Değerli halk bilimci dostlarımızın yıllardır teklif ettiği halk oyunlarımızın ve halk kültürünün ilköğretimde zorunlu ders olarak okutulmasını destekliyor ve Milli Eğitim Bakanlığına teklif edeceğimizi bildiriyoruz. Biz Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu olarak Milli Kültür Bakanlığının kurulmasını ve bu Bakanlık bünyesinde eskiden olduğu gibi Halk Kültürü Araştırmaları Genel Müdürlüğü oluşturulmasını istiyoruz.”

odul.jpg

Törende, halk kültürü alanındaki çalışmalarıyla öne çıkarak ödül alan 9 isim şu şekilde:

Ankara Matbaacılar Odası ve Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüseyin Gürbüz,
•Prof. Dr. Alsu Kamaliyeva,
•Doç. Dr. Aydan Handan,
•Prof. Dr. Erkin Emet,
•Dr. Olga Karanastas-Radova,
•TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Seyit Yusuf,
Türkiye - Türkmenistan Dostluk Derneği Başkanı Selahattin BAYSAL,
•Makedonya Türk Gazeteciler Derneği Başkanı Zehriyan Salih,
•Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Derneği Kurucusu Zeynep Gürman

Törene, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Genel Başkanı Salih Ünver, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Onursal Başkanı ve Folklor Araştırmacısı İrfan Ünver Nasrattınoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.