Türk Mutfağı Haftası etkinlikleriyle gastronomi şöleni Ankara'da devam ediyor
81 ilde ve tüm yurt dışı temsilciliklerinde start veren "Türk Mutfağı Haftası" Ankara'da da tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikte Ankara kurusu, domates kurusu, erişte, turşu gibi Başkent'e ait yöresel tatlar satışa sunulurken depremden etkilenen 11 il de 27 Mayıs'a kadar yöresel ürünlerini tanıtacak.
ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Başkent Millet Bahçesi’ndeki Ankara etkinliklerine Van'dan katılan Mehmet Akif Fesatan, anadaolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Ürünümüzü ve Van'ımızı tanıttığımız için çok mutluyuz. Ülkemizdeki çeşitli kültürlerin bu tarz etkinliklerle tanıtılması muhteşem bir şey." dedi.
Ankara’da ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliklerinin heyecanı yarım kaldı
Fesatan, tescilli Van kahvaltısının vazgeçilmez balını Ankara'ya da tanıtmak istediklerini ifade ederek, "Van ve çevresindeki yüksek rakımlı yaylalardan toplanan balı fabrikamızda işliyoruz ve satışını gerçekleştiriyoruz. Van'da çiçek balımız üretiliyor. Ankara'ya ilk defa geliyoruz. Etkinlikler güzel başladı ancak hava yağmurlu. Hafta sonundan daha çok umutluyuz." diye konuştu.
Arıcılığın gelişmesine yönelik teşvikler hakkında ise Fesatan, "Arıcılarla görüştüğümüzde destek alamadıklarını söylüyorlar. Yapılan teşvik çalışmaları mevcut ancak çok fazla arıcı var." ifadelerini kullandı.
Bal verimliliğinin geçen yıl yüksek olduğunu kaydeden Fesatan, bu yıl ki bal toplamasının sekizinci aydan sonra başlayacağını, bu yıldan da umutlu olduklarını dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.