Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Akgül: Kırgınlıkları bitireceğiz

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, kulüp sayısının artırılmasının öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Adayı Akgül: Kırgınlıkları bitireceğiz
Yayınlanma:

Atatürk Orman Çiftliği Gazi Park'taki BelPa Kafe ve Restoran'da düzenlenen basın toplantısında projelerini tanıtan Akgül, güreş kariyerinin ilk dönemlerinde yaşadığı başarısızlıkları ve bunları aşarak elde ettiği başarıları anlattı. Akgül, 1 olimpiyat, 3 dünya ve 11 Avrupa şampiyonluğu gibi büyük başarılara imza attı ve sporculuk kariyerini sonlandırsa da güreşe olan bağlılığının devam edeceğini belirtti.

Kariyerinin sonunda kendisini "misyonunu tamamlamış" hissettiğini ifade eden Akgül, "Güreş sayesinde Taha Akgül oldum. Güreş misyonum her zaman devam edecek. Bu sorumluluğu almam gerekiyordu," dedi. Fiziki açıdan zorlandığı dönemlerin ardından, Paris Olimpiyatları'ndaki son performansının kendisi için gurur verici olduğunu belirtti.

aa-20240916-35655696-35655690-turkiye-gures-federasyonu-baskan-adayi-taha-akgul-projelerini-acikladi.jpg

Başkanlık adaylığında Ahmet Ayık, Rıza Kayaalp ve Yasemin Adar Yiğit'in de kendisine destek verdiğini belirten Akgül, destekçilerine teşekkür etti.

Güreşin temel eksikliklerini bildiklerini vurgulayan Akgül, "100 yıllık bir federasyon olmamıza rağmen maalesef idari binamız yok. Kulüpler ve belediyeler Türk güreşinin ayakta kalmasını sağlıyor. Destekler azalıyor ve ilk adım olarak kulüp sayısını artırmayı hedefliyoruz. Kamp ve turnuva sayılarının artırılması gerektiğini düşünüyorum," dedi. Ayrıca, liglere sponsor bularak ödüller getirmeyi ve federasyonun kurumsallaşmasını sağlamayı planladıklarını ifade etti.

Akgül, "Herkesi dinleyen, birleştiren bir Taha Akgül olacak. Kırgınlıkları bitireceğiz ve herkesi bir araya getireceğiz," dedi. Ayrıca, yıllık çalıştaylar düzenleyerek Türk güreşinin duayenlerini ve kulüp yöneticilerini dinleyeceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güreşe verdiği desteği ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın önceki görevini hatırlatarak, güreş camiasına "idari bina" müjdesi verdi. Akgül, bu müjdeyle birlikte Keçiören'de bir olimpik parkın ve yanına bir salonun yapılacağını duyurdu.

Akgül, Türk güreş stilinin oluşması gerektiğini vurguladı ve Türk güreşçilerinin kuvvet ve kondisyondaki üstünlüğünü geliştirerek, müsabakalarda geri adım atmayan bir anlayış oluşturacaklarını belirtti. Zorlu bir görevle karşı karşıya olduklarını ancak olimpiyatlarda altın madalya hasretini sona erdirmek ve Türkiye'nin Dünya Güreş Birliği'ndeki temsiliyetini artırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.