Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi heyecan dolu mücadeleleriyle sona erdi

Dünyanın en prestijli satranç ligleri arasında yer alan "Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi" büyük bir heyecanla tamamlandı. Türkiye’den ve dünyadan usta satranç sporcularının katıldığı Süper Lig, birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi heyecan dolu mücadeleleriyle sona erdi
Yayınlanma:

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türkiye Satranç Federasyonunun (TSF) 19 yıldır ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi"nde Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü şampiyonluk ipini göğüsledi. Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü ikinci, Türk Hava Yolları Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Ankara’da 13-26 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenen ligde, toplam 15 takım 15 tur boyunca kıyasıya rekabet etti. Bu yıl ligde 51’i Büyükusta (GM) ve 132’si unvanlı olmak üzere toplam 186 satranç sporcusu yer aldı.

Lig’de yarışan takımlar arasında Bayegan Pendik, Pamukkale Üniversiteli, Türk Hava Yolları, Göktürk, Aquamatch Deniz Su, Burhaniye, HUFEDER Fenerbahçe, Rota Koleji, Apaydın, Taş Duvar, Karaman Futbol, Alaçatı, Darüşşafaka Biofet, Tarsus Zeka, ve Beyazkale Satranç Evi Spor Kulüpleri bulunuyordu.

“BU YILKİ SÜPER LİG’İMİZ DAHA DA ANLAMLI OLDU"

Kapanış töreninde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, turnuvada dünya ve Türkiye’den gelen usta satranççıların üst düzey mücadelelerine tanıklık ettiklerini dile getirerek, "Türkiye İş Bankası'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bu yıl ki Süper Lig’imiz daha da anlamlı oldu." diye konuştu.

Satranç sporunun yaygınlaşmasında Türkiye İş Bankası’nın desteğinin büyük rol oynadığını belirten Tulay, "Turnuva boyunca sergilediği mücadeleci ruh, sportmenlik anlayışı ve centilmenlik için tüm takımları ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Her bir sporcumuz burada, sadece bireysel başarı değil, aynı zamanda takım ruhunu ve birlikte başarmanın güzelliğini de gösterdi. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na, kulüplerimize, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

untitled-1-001.jpg

“100. YILIMIZA YAKIŞAN MÜCADELELERLE DOLU BİR LİG OLDU”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen ise "Satrançta ülkemizin son yıllarda kaydettiği mesafe, çocuklarımızın ve gençlerimizin gerekli imkanlara sahip olduklarında yeteneklerini nasıl ortaya çıkarabildiğini en güzel şekilde ortaya koyuyor. Türkiye’de satrancın yaygınlaşmasına ve daha çok satranç sporcusunun yetişmesine bağlı olarak çok güçlü Türk sporcuların yer aldığı; aynı zamanda dünyanın önde gelen satranç ustalarının takımları adına yarıştığı bir lig yaşandı. 100. yılımıza yakışan mücadelelerle dolu, heyecan verici bir lig oldu. Şampiyon olarak tamamlayan Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü takımını tebrik ediyorum. Bununla birlikte satranç, kazananı ve kaybedeni olmayan bir spor. Hamle yapan tüm sporcularımıza emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar takımlarımızın her yıl, bir öncekine göre daha üstün bir performans ortaya koyduğunu gördük. Gelecek sene bizi daha da heyecan dolu bir ligin beklediğine eminim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.