Türkiye'nin İlk Sıfır Atık Okulu: Altındağ Belediyesi Sıfır Atık Eğitim Merkezi

Altındağ Belediyesi Sıfır Atık Eğitim Merkezi, Türkiye'nin ilk sıfır atık okulu olarak dikkat çekiyor. Merkezde eğitmen ve tasarımcı olarak görev yapan Sevgi Ceren Kahraman, sıfır atık konusundaki eğitimlerle toplumsal bilinci artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Türkiye'nin İlk Sıfır Atık Okulu: Altındağ Belediyesi Sıfır Atık Eğitim Merkezi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesi’nde kurulan ve Türkiye’nin ilk “sıfır atık okulu” olma özelliğini taşıyan Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi Eğitmeni Sevgi Ceren Kahraman, geri dönüşümün önemini ve atıkların neden ayrı ayrı toplanması gerektiğini çocuklara anlatmayı hedeflediklerini altını çizerek, bu yaklaşımın, davranışsal değişikliklere yol açacağına inandıkları kaydetti.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-172954-0000.jpg

Emine Erdoğan’ın katılımıyla açılan Sıfır Atık Eğitim Merkezi, o günden bu yana okullardan yoğun ilgi görüyor. Sınırları içindeki okullara servis sağlayan merkez, dışarıdan gelen okulları ise eğitim ve sergi alanında ağırlıyor. Çeşitli etkinlikler ve simülasyon oyunları ile atık ayrıştırma bilincini pekiştiriyor.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-173018-0000.jpg

Merkezde ayrıca İngilizce sunumlar da yapılarak yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlere yönelik etkinlikler de yapılıyor.

Eğitimlerin amacını anlatmanın ve projeleri tanıtmanın önemini vurgulayan Kahraman, geri dönüşümün gelişiminin çocuklara verilen eğitimle sağlanacağına inandıklarını söyledi.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-173043-0000.jpg

Kahraman, merkezdeki tasarımlarında geri dönüşüm malzemelerini kullanarak zengin içerikler oluşturduklarını belirterek, organik atıkları da pazar yerlerinden ve halden toplayarak kompost makinelerinde işlediklerini ve bu atıkları bitki gübresi olarak kullandıklarını kaydetti.

www-anadolugazete-com-tr-20240907-173103-0000.jpg

Kahraman, merkez ile ilgili çalışmaları daha geniş kitlelere duyurmayı planladığını da sözlerine ekleyerek Ankaralıları merkeze davet etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.