Türkiye'nin tuz ihtiyacını Tuz Gölü karşılıyor

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yer alan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 70'ini karşılıyor. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü'nden çıkarılan tuz 50'den fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Türkiye'nin tuz ihtiyacını Tuz Gölü karşılıyor
Yayınlanma:

Ankara, Konya ile Aksaray'ın arasında yer alan, Türkiye'nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü, ilgi çekmeye devam ediyor. Etkileyici doğal yapısı ve nadir kuş türlerine ev sahipliği yapan ve yerli yabancı turistlerin uğrak noktası olan Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 70'ini karşılıyor.

"EN SAF TUZ GÖL TUZUDUR"

Koyuncu Tuz Genel Müdürü Ömer Çetiner, "Tuz Gölü, Türkiye'nin tuz ihtiyacının yüzde 70'ini karşılamaktadır. Çok büyük bir kaynak. Bunun haricinde geriye kalan yüzde 30'luk bölüm deniz tuzlasından ve kaya tuzlasından elde edilir. Saflık ve temizlik açısından en saf tuz her zaman için göl tuzudur. Çünkü çevre kirliliğine, plastik kirliliğine, insani herhangi bir atık ve kirliliğe organik, temiz bir gölümüz var" ifadelerini kullandı.

"50'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR"

Çetiner, "Bu yıl yaklaşık 1,5 milyon tuz elde etmiş olacağız. Biz Koyuncu Tuz olarak burada elde ettiğimiz ürünlerin yüzde 50'sini dünyada 50'den fazla ülkeye ihraç ediyoruz" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.