Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi Kahramankazan'da açıldı

Kahramankazan Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi Açılış Töreni gerçekleşti.

Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi Kahramankazan'da açıldı
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi'nin açılışı Kahramankazan'da gerçekleşti.

UZAY VE HAVACILIK İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Kahramankazan'da 28 bin 800 metrekare alana kurulan tesis hizmete hazır hale geldi. Uraloğlu, Türksat hizmetlerinin olağanüstü ve acil durumlarda büyük öneme sahip olduğunu aktardı. Bakan Uraloğlu, Türksat uyduları üzerinden radyo, televizyon ve internet hizmetlerinin Gölbaşındaki uydu anten sistemlerine iletildiğini aktardı. Uraloğlu, "Olağanüstü durum veya sistem kaynaklı acil durumlarda hızlı bir şekilde tüm trafiğin aktarılabileceği, operasyona hazır ve farklı bir konumda yedeklilik merkezine ihtiyaç duyduk. Bu amaçla Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi'mizi, Kahramankazan Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 28 bin 800 metrekare arazi üzerine anten ve alt sistemleriyle hizmete hazır hale getirdik'' ifadelerini kullandı.

Türksat Uydu Yer Sistemleri Yedeklilik Merkezi önemli göreviyle Kahramankazan'daki arazide hizmete açıldı...

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.