Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin hizmete açılacağı tarihi duyurdu. Bakan Uraloğlu "Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek, 2026 yılında ise hizmete açmayı planlıyoruz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih belirlendi
Yayınlanma:

Ankara-İzmir hızlı tren hattı için Bakan Uraloğlu'ndan önemli açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak “Ankara-İzmir Hızlı Demiryolu Projesi kapsamında Manisa’yı da hızlı tren ile tanıştıracağız. Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor." dedi.

Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağlandığını belirten Uraloğlu, "Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor. İnşallah 2026 yılı içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız." diye konuştu.

ANKARA-İZMİR ARASI 3,5 SAAT

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Projemiz tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşecek. Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek. 2024 yılında da yenilikçi projelerle, sürdürülebilir çözümlerle ve teknolojinin gücünü kullanarak, ülkemizin ulaşım altyapısını daha da güçlendireceğiz.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.