Uluslararası Afet Film Festivali başlıyor

Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF), doğal veya beşeri afetlere ve bu afetlerin etkilerine odaklanmayı hedefleyerek Ankara'da başlıyor.

Uluslararası Afet Film Festivali başlıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF), doğal veya beşeri afetlere ve bu afetlerin etkilerine odaklanarak toplumu bilinçlendirmeyi amaçlayan önemli bir festival olarak ön plana çıkıyor. 21 Mayıs'ta açılış seremonisi ile planlanan başlangıç festivalin duyurusuyla "bir afet sebebiyle iptal edildi". Bu afetin sebebi, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin vefatı üzerine ilan edilen milli yastı. İptal edilen organizasyonun ardından festival etkinlikleri 22 Mayıs Çarşamba gününden itibaren Ankara'nın çeşitli mekanlarında yapılacak.

Festivalin amacını, ulusal ve uluslararası düzeyde afetler konusunda farkındalığı artırmak ve sinema alanında daha fazla afet filmi üretimini teşvik etmek olarak açıklayan düzenleyiciler, toplumda afet farkındalığı yaratmayı ve dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini açıkladılar.

Festival boyunca, sanat tarihinden medyaya, kentleşmeden diplomasiye çeşitli alanlardan uzmanların katılımıyla paneller ve afetler ve etkileri üzerine söyleşiler düzenlenecek. Temel amacı, doğal ve insan kaynaklı afetlerin yıkıcı etkilerini ortaya koyarak toplumda afet farkındalığı yaratmak olan festival, farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde gerçekleşecek.

Ankara'da CSO, Kült Kavaklıdere, Ankara Kent Konseyi Salonu ve Resim Heykel Müzesi Salonu'nda yapılacak etkinlikler tüm Ankaralıları bekliyor.

Festival programı şu şekilde olacak:

uaff-etkinlik-akisi-son.webp

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.