Ulus’taki kalabalığın nedeni belli oldu

Esenkent final okulları öğrenci ve öğretmenleri, İstanbul’dan Ankara'ya gelerek tarihe yolculuk yaptı. 89 kişilik grup, müzelerde gezerek unutulmaz anılar biriktirdi.

Ulus’taki kalabalığın nedeni belli oldu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Ankara, tarihi ve kültürel zenginliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna ve demokrasinin gelişimine ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor. Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin, demokrasi serüveninin ve kültürel mirasının sembolü olan Başkent Ankara, Esenkent Final Okulları öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.

Ankara’dan İstanbul’a gelen Fen Bilgisi öğretmeni Selçuk Köroğlu, gerçekleştirdikleri gezi kapsamında, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı bulduklarını anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran’a anlattı.

anit.jpg

ATATÜRK ÖĞRETMENLERİ OLARAK DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Köroğlu, ilk duraklarının Anıtkabir olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle birlikte 10 Kasım dolayısıyla Ankara gezisine başlamıştık fakat 10 Kasım haftası yoğunluğundan dolayı öğrencilerimizi kalabalığın içine getirmek istemedik. Daha kolay ve sakin olacağını düşündüğümüz bu tarihte gelmeyi uygun gördük. Ankara'ya her geldiğimizde özel duygular yaşıyoruz. Ankaramız, Atatürkümüz, Anıtkabirimiz, Meclisimiz, ülkemiz için çok önemli değerlerdir. Biz de Atatürk öğretmenleri olarak bu değerlere sahip çıkacağız. O'nun yolunda ve huzurunda bulunmak çok büyük bir şereftir" dedi.

Köroğlu, gezilerinin devamında 2. Meclis ve Etnografya müzelerini ziyaret edeceklerini belirterek, “Bu ziyaretlerle Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.” diye konuştu.

BU HİSSİYAT PAHABİÇİLEMEZ!

Geziye 80 öğrenci ve 9 öğretmen ile birlikte katıldıklarını belirten Selçuk Köroğlu, ''Başkentler, bulundukları konumun değerini bilsinler. Burası çok önemli, çok özel bir şehir. Bu hissiyat paha biçilemez.” diyerek Ankara’ya duyduğu sevgiyi dile getirdi.

sumeranit2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum