Ümit Çınar, Ankara'da yün ve keçe ile tasarıma yeni bir soluk getiriyor!

Emekli Grafik Tasarımcısı Ümit Çınar, çocukluk yıllarından beri ilgi duyduğu el sanatlarına Kadın Emeği Pazarı’nda hayat veriyor. Yün, keçe ve dokumayı birleştirerek çeşitli giyilebilir ürünler ortaya koyan Çınar, bu işi en iyi şekilde yaparak halka sunmaya devam etmeyi planlıyor.

Ümit Çınar, Ankara'da yün ve keçe ile tasarıma yeni bir soluk getiriyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

40 yıllık Grafik Tasarımcılık kariyerinin ardından emekli olan Ümit Çınar, çocukluğundan beri ilgi duyduğu el sanatlarına daha fazla zaman ayırmaya başladı. Çınar, takı, keçe ve yün gibi farklı el sanatlarıyla kendi zevki için ürünler ortaya koymaya çalışırken, zamanla biriken el işlerini Kadın Emeği Pazarı’nda stant kurarak halkla buluşturuyor.

kazaklar.jpeg

KEÇE, YÜN VE DOKUMA SANATLA BULUŞUYOR

Geleneksel malzemelerle çalıştığını belirten Çınar, “Yün ve keçeden çalışmalar yapıyorum. Şapka, atkı, yelek ve hırka gibi. Farklı yünler kullanarak onları birleştirdim. Şapkalarda keçe ile kumaşı karıştırdım ya da keçe ile yünü karıştırıp bunları dokuma ile birleştirerek farklı ürünler ortaya koymaya çalıştım. Bir tarafı dokuma diğer yanı yün veya keçe şeklinde.” ifadelerini kullandı.

Daha önceden bu işleri parklarda veya ara sokaklarda stant kurarak satmaya çalıştıklarını bildiren Çınar, “O zamanlar pek verimli olmuyordu öyle satış yapmak. Çankaya Belediyesi’nin bu desteği gerçekten çok güzel. Daha büyük bir pazar alanında satış yaparak ürünlerimizi geniş kitlelere sunuyoruz.” dedi.

“TANITIMLARLA BİRLİKTE PAZAR CANLANABİLİR”

Bu pazarın yeni başlamasından ve tanıtımın yeterince yapılamamasından dolayı fazla ilginin olmadığına dikkat çeken Ümit Çınar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yeni olduğumuz için fazla bir ilgi yok. Çünkü bu işten insanların haberi yok. Biraz daha fazla tanıtım yapılırsa bizler de bu işten verim alabiliriz. Pazar cadde üzerinde olduğu için o bölgeye afiş ya da pankart asılırsa insanlar arasında da iyi bir etkileşim olabilir. Ayrıca insanları cezbedici bir müzik tarzı biri şeyler olursa daha güzel olabilir. Bu iş zamanla kulaktan kulağa yayılarak ilerleyen zamanlarda daha fazla yoğunluğun olacağını düşünüyorum. Bizler her perşembe 10.00-20.00 saatleri arasında açığız.”

atki.jpeg

“HER İNSANIN MUTLAKA HOBİSİ OLMALI”

İnsanların mutlaka hobisinin olması gerektiğine vurgu yapan Çınar, şunları kaydetti: “Birçok ev hanımlarımız ailelerinden dolayı yorulabiliyor ama mutlaka kendilerine birer hobi edinmeleri lazım. Sadece ev hanımları değil gencinden yaşlısına kadar bir hobiyle ilgilenmelerini öneririm. Zaten belediyenin imkanları da gelişmeye başladı. Yapabilecekleri bir hobiyi bularak bunu değerlendirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Monoton hayattan kurtarmak isterlerse kendilerini bu tarz faaliyetlere katılsınlar.”

kaplan-orme.jpeg

sapka-ve-taki-pemneebeb.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.