Sakarya Anaokulu'nda uyum haftası uyumsuz başladı

Ankara Etimesgut Sakarya Anaokulu'nda yeni eğitim-öğretim yılına başlamak üzere okula gelen öğrenciler ve veliler, beklenmedik bir manzarayla karşılaştı. Sabah saatlerinde okula gelen aileler, kapalı kapılar ve çöp dolu merdivenlerle karşılaşarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Uyum süreci olarak planlanan eğitim, uyumsuzlukla başladı.

Sakarya Anaokulu'nda uyum haftası uyumsuz başladı
Yayınlanma:

Okul öncesi eğitim (anasınıfı) ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimi bugün itibarıyla başladı. Fakat Ankara Etimesgut’ta bulunan Sakarya Anaokulu’nda okul kapılarının kapalı olması okul bahçesinin çöplerle dolu olması veliler tarafından tepkiyle karşılandı.

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKUL UYUM EĞİTİMLERİ

2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri, 2-3 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu süreçte, öğrencilerin eğitim ortamına daha hızlı adapte olmaları ve okul korkularını yenmeleri hedefleniyor. Etimesgut’ta bulunan Sakarya Anaokulu’nda ise okul öncesi ve ilkokul uyum eğitimlerine uygun olmadığı gözler önüne serildi.

sakarya-anaokulu.jpg

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK REHBERLİK ÇALIŞMALARI

Ortaokula başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri ise 9 Eylül haftasında yapılacak. Bu süreçte, ailelere yönelik "ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi" sunumu gerçekleştirilecek ve okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Ayrıca, ikinci gün öğrencilere rehberlik uygulamaları yapılacak ve bu etkinliklerin saatleri okul müdürlüklerince belirlenecek.

ANKARA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.