Vali Vasip Şahin: Ankara'yı Türkiye'ye yaraşır bir başkent olarak geleceğe taşımalıyız

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’nın Başkent oluşunun 101. yıldönümü dolayısıyla mesaj paylaştı. Şahin, "Bizlere düşen Ankara’yı kalkınan, gelişen ve değişen Türkiye’ye yaraşır bir Başkent olarak geleceğe taşımaktır" dedi.

Vali Vasip Şahin: Ankara'yı Türkiye'ye yaraşır bir başkent olarak geleceğe taşımalıyız
Yayınlanma:

Ankara'nın Başkent oluşunun 101. yılı, 13 Ekim Pazar günü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Ankara Valisi Vasip Şahin, bu özel gün dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vasip Şahin, "Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde tarihi bir misyon üstlenen, Milli egemenliğimizin simge şehri Ankara'mızın başkent oluşunun 101. Yılını kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE YAKIŞIR BİR BAŞKENT

Vali Şahin, "Ankara'nın 13 Ekim 1923 tarihinde Başkent olarak seçilmesi, kurtuluş ve kuruluşa giden yolda ülkemiz için tarihi bir adım olmuştur. Kurtuluş Savaşı yıllarında Anadolu'da küçük bir şehir olan Ankara, İstikbal mücadelemizle birlikte hızla gelişerek Türkiye'nin muasır medeniyet yürüyüşüne öncülük ve önderlik etmiştir. Tarihi mirası ve modern yapılaşmasıyla, sadece Türkiye için değil, dünya genelinde de önemli bir merkez haline gelmiştir. Bugün gelinen noktada bizlere düşen, şanlı tarihimizin mirasına sahip çıkarak; Ankara'yı kalkınan, gelişen ve değişen Türkiye'ye yaraşır bir başkent olarak geleceğe taşımaktır" dedi.

Şahin, "Ankara'nın başkent ilan edilmesinin 101. yılını kutladığımız bu onurlu ve anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.