Veli Gündüz Şahin’in vaatleri neydi? İlk 100 gününde ne yaptı?

CHP'li Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim döneminde Mamak için ne vaat etti? Belediye Başkanı olduktan sonra Gündüz, Mamak için hangi vaatlerini gerçekleştirdi? İşte bu soruların yanıtı haberimizde...

Veli Gündüz Şahin’in vaatleri neydi? İlk 100 gününde ne yaptı?
Yayınlanma:

Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gitti. Türkiye geneli belediye başkanlığı seçiminde CHP, AK Parti'yi geride bırakarak tarihi bir başarıya imza attı. Ankara’da da birçok belediye el değiştirdi. Bu belediyelerden biri de Mamak Belediyesi…

CHP’li Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim öncesinde Mamak için ne vaat etti? Bu vaatlerden hangilerini ilk 100 gününde ne yaptı? İşte bu soruların yanıtı haberimizde…

VELİ GÜNDÜZ ŞAHİN NE VAAT ETTİ?

Seçim sürecinde bulduğu her fırsatta sahaya inen Gündüz, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinelmişti. Seçim döneminde Mamaklılara birçok vaatte bulunan Gündüz, Mamak'ın gelişmesi gerektiğine işaret etmişti.

Mamak'ta konut açığı olduğunu vurgulayan Gündüz, "İnsanların konutlara erişimini sağlamak için uygun fiyatlı konut projelerini teşvik edeceğiz. Afet riski taşıyan binaları tahliye etmek ve yıkmak üzere gerekli desteği sağlaması için Büyükşehir Belediyesinden talepte bulunacağız” demişti.

Kadınlar için birçok projesi olduğunu belirten Şahin, kadınlar için vaatleri ise şu şekilde sıralamıştı:

-Kadın istihdamını artırmak için belediye olarak iş olanakları yaratacağız.

-Mamak Belediyesinde ilk kez kadın başkan yardımcımız olacak.

Mamak Belediyesinin sitesini kontrol ettiğimiz zaman Mamak Belediyesi Başkan yardımcıları; Hüseyin Doğan, Uğur Sarı, Ertan Işık ve Erdoğan Doğan'dır. Ancak kadın başkan yardımcısı bulunmamaktadır.

-Belediye bünyesinde Aile ve Kadın Müdürlüğü kuracağız.

ekran-goruntusu-2024-07-13-000229.png

Mamak Belediyesinin sitesini kontrol ettiğimizde Aile ve Kadın Müdürlüğünün kurulmadığını görmekteyiz.

-Kadın girişimcilerin desteklenmesi için özel finansal destekler sağlayarak iş kurma süreçlerini kolaylaştıracağız.

-Kadına yönelik şiddetle etkili mücadele için belediye bünyesinde bir Kadın Danışma ve Destek Merkezi kuracağız.

-Şiddet mağduru kadınlar için güvenli barınma ve destek mekanizmalarını güçlendireceğiz.

-Ücretsiz sağlık taramaları ve koruyucu sağlık hizmetleri sunacağız.

-Kadınların belediye meclislerinde ve yerel yönetimlerde daha fazla temsil edilmeleri için adımlar atacağız.

-Anneler ve çocukları için gündüz bakımevi ve kreşlerin sayısını artıracağız. Yeni doğum yapan kadınlara doğum hediyesi desteği vereceğiz.

-Kadınların günlük yaşamını kolaylaştırmak için kadın dostu kamusal alanlar oluşturacağız.

-Toplu taşıma ve altyapı hizmetlerinde kadınların ihtiyaçlarına daha duyarlı bir yaklaşım benimseyeceğiz.”

Göreve başladığı ilk günden itibaren Mamak halkının isteklerini, taleplerini ve önerilerini önemsediğini söyleyen Şahin, belediye başkanı olduğu günden itibaren sahaya indi.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mamak halkına daha iyi hizmet sunmak amacıyla belediye makamlarını terk edip sokaklara inme kararı aldıklarını duyurmuştu. Şahin, bu adımın, halkla daha doğrudan ve etkin iletişim kurmayı sağlayacağını ve ihtiyaçları daha yakından anlamalarına yardımcı olacağını söylemişti.

BAŞKAN GÜNDÜZ, BELEDİYE BAŞKANI OLDUKTAN SONRA NE YAPTI?

Mamak'ta ziyaretlerine devam eden Gündüz, Mamaklılarla sık sık bir araya gelip, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.

Mamak'ta taksici esnafıyla bir araya gelen Gündüz, taksicilerin talepleri doğrultusunda Yeşilbayır-Mamak Devlet Hastanesi Taksi Durağı önündeki otoparkı genişletme çalışmalarının başladığını duyurdu.

TAKSİCİLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ, OTOPARK YAPTI!

Gündüz, "Yeşilbayır-Mamak Devlet Hastanesi Taksi Durağı önündeki otoparkı genişletiyoruz. Ekiplerimiz, genişlettikleri 50 metrekarelik alanda asfalt serim çalışmalarına devam ediyor." dedi.

Mamak'taki en büyük sorunun altyapı olduğu her fırsatta dile getiren Gündüz, Mamak'ın Ortaköy, Kutludüğün ve Lalahan Mahallelerinde yol çalışmaları başlatıldığını duyurdu.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Mamak Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar doğrultusunda Ortaköy, Kutludüğün ve Lalahan Mahallelerinde tarım arazilerine ulaşımı kolaylaştırmak için yol açıldı.

Mamak'ı daha yaşanabilir, daha güçlü ve daha çağdaş bir ilçe haline getireceğimize olan inancımız tamdır. Bu yolda, hep birlikte el ele vererek, daha güzel bir geleceği inşa etmek için çalışacağız.

KANAL SORUNUNU ÇÖZDÜ!

Çözüm odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:

"Tüm sorunları tek tek çözüyoruz. Aşık Veysel mahallesi, Şadırvan Caddesi'nde oturan komşularımızın yıllarca çözüm bekleyen kanal sorunlarını ortadan kaldırdık. Her talebi dikkatle dinliyor, çözüm için gayret gösteriyoruz."

"ALTYAPI ÇALIŞMALARI İLE KALICI OLARAK ÇÖZDÜK"

Mamak'ın hak ettiği hizmeti sunacağını ifade eden Şahin, ilçede altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, "Hüseyingazi Mahallesi sakinlerimizin kanayan yarası olan kanal sorununu yaptığımız alt yapı çalışmaları ile kalıcı olarak çözdük. İlçemizi yarınlara taşımak için hep birlikte ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.