Viyana’da yaşayan Gençlerbirliği taraftarının gözünden Gençlerbirliği’nin son durumu ve Olimpiyatlar

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, sadece sporcular için değil, onları destekleyen taraftarlar için de unutulmaz anılara sahne oldu. Bu taraftarlardan biri olan Sertan Uzun, Gençlerbirliği’nin 100. yıl formasını taşıyarak Türk Voleybol Takımı’nın maçlarını Paris’te yerinde izledi. Sertan Uzun, Olimpiyatlar ve Gençlerbirliği hakkındaki görüşlerini anadolugazete.com.tr’ye değerlendirdi.

Viyana’da yaşayan Gençlerbirliği taraftarının gözünden Gençlerbirliği’nin son durumu ve Olimpiyatlar
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

OLİMPİYATLARI TAKİP EDEBİLMEK İÇİN EN AZ SPORCULAR KADAR KONDİSYON GEREKİYOR

Paris’te düzenlenen Olimpiyatlarda Filenin Sultanlarının Brezilya ile oynadığı üçüncülük maçında Gençlerbirliği’nin 100. Yıl formasıyla ekranlara yansıyan Uzun, Olimpiyatları yıllardır, televizyondan takip ettiğini ve Filenin Sultanları’nın olimpiyat vizesi aldığı belli olduğunda, “O sene bu sene” diyerek yarı final, final ve üçüncülük maçlarına bilet aldığını aktardı.

“Olimpiyatlar her zaman ilgimi çeken bir organizasyon oldu ve Türk voleybolunun başarısını yerinde izlemek büyük bir onurdu.” diyerek, bu heyecan verici deneyimi Gençlerbirliği’nin 100. yıl formasıyla yaşamanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade etti. Uzun, Paris 2024’te voleybolun yanı sıra basketbol ve masa tenisi gibi diğer spor dallarına da ilgi göstermeyi planladığını ancak, alanlar arasındaki mesafelerin ve kalabalığın zorluklarını deneyimleyince, bu planlarının bir kısmını gerçekleştiremediği “Olimpiyatları takip edebilmek için en az sporcular kadar kondisyon gerekiyor. Alanlar ve salonlar arası mesafeler sıcak hava ile birleşince çok yıpratıcı olabiliyor ve gerçekten her yer alabildiğine kalabalık. “ ifadeleriyle belirtti.

GENÇLERBİRLİĞİ’NE BAĞLILIĞIM LİSE DÖNEMİNDE BAŞLADI

Gençlerbirliği tesislerinin hemen karşısında bulunan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde geçen gençlik yıllarından beri Gençlerbirliği’ne olan bağlılığına ve aşkına vurgu yapan Uzun, lise döneminden sonra başlayan taraftarlığını uzun yıllar boyunca istikrarlı bir şekilde sürdürmüş. Üniversite harçlıklarından artırdığı paralarla aldığı kombinelerle, Gençlerbirliği’nin en başarılı sezonlarına tanıklık eden Uzun, o yılları “Şu anda liseli – üniversiteli Gençlerbirliklilerin hayal dahi edemeyeceği başarılarda stattaydım. Mükemmel bir sezon sonunda Ahmet Hassan ve Okan Koç gibi iki yıldız oyuncumuz satıldığında, bir Anadolu kulübü için güzel günlerin sonu geldi diye düşünebilirdiniz. Ancak o dönemki yönetimin doğru işleriyle Avrupa’da inanılmaz bir başarı gelmişti.” diyerek anlatıyor.

Gençlerbirliği önemli yıldızlarını sattığı 2003-2004 sezonunda UEFA Kupası’nda Blackburn Rovers, Sporting Lizbon, Parma’yı elemiş. Son 16 turunda ise Valencia’ya karşı ise uzatma dakikalarında yıkılmıştı. Sertan Uzun “Hâlâ bazen düşünürüm, eğer çeyrek final oynanmış olsaydı, gerisi gelir miydi diye, çünkü o zaman böyle bir başarının uzun yıllar tekrar elde edilemeyeceğini hissedebiliyordunuz.” diyerek 2003-2004 sezonunda Valencia’ya karşı giden tura dair pişmanlığını da aktarıyor.

2.jpg

100. YIL FORMASI HER DETAYIYLA ANKARA’YI VE CUMHURİYET’İ YANSITIYOR

Gençlerbirliği’nin 100. Yıl formasını çok beğendiğini de söyleyen Uzun bu sezonki formalarla da ilgili fikrini şöyle belirtti. “100. yıl formamız gerçekten mükemmel bir tasarım. Gençlerbirliği’ni, Ankara’yı ve Cumhuriyet’i yansıtan pek çok öğe var ve hâkim renk kırmızı olduğu için tüm milli maçlarda rahatlıkla giyilebilecek bir forma. Bana Bahçelievler – Emek – Beştepe üçgeninde geçen çocukluğumu, gençliğimi hatırlatıyor pek çok detayıyla. Bu seneki formalardan da açıkçası memnunum, uzun yıllardır sade tasarımlarımız pek olmuyordu. Bu sezonki tüm formalar minimalist tasarlanmış, sahada da güzel görünüyor.”

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN SON DURUMUNA DAİR UMUTSUZ DEĞİLİM AMA…

1.Lig’de üst üste dördüncü sezonunu geçirecek olan Gençlerbirliği’nin güncel durumuyla ilgili dikkat çeken bir yorum yapan Uzun ekonomik koşullar sebebiyle üst sıraları zorlayacak bir takım kurmanın zor olduğunu belirtti. “Takımla ilgili olarak iki sene önceki kadar umutsuz olmasam da, çok umutlu olduğum da söylenemez maalesef.” diyen Uzun önceliğin ekonomik durumu toparlamak ve Gençlerbirliği’nin isminde ve genlerinde yer alan genç futbolculardan daha fazla yararlanmak olması gerektiğini belirtti. Uzun, Gençlerbirliği’nin son yıllardaki yönetimi konusunda da eleştiride bulundu ve “Uzun yıllar süren İlhan Cavcav yönetimi sonrasında istikrarlı bir yönetim gelmedi ve kısa vadede de bu konuda umutlu değilim. Umarım yanılırım.” dedi.

Gençlerbirliği, Recep Karatepe yönetiminde başladığı sezonda ilk 3 maçta Kocaelispor’a 2-1 yenildi ve Boluspor ve Iğdır FK ile 1-1 berabere kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.