Volkan Memduh Gültekin: "Ankara basını özel haber eksikliğini giderdikçe daha başarılı olacaktır"

Siyaset Bilimci ve Gazeteci Volkan Memduh Gültekin, Ankara basınındaki en büyük eksikliğin özel ve kulis haberleri olduğunu söyledi. anadolugazete.com.tr'ye konuşan Gültekin, "Ankara yerel basınında özel haber, kulis haber ve perde arkası haberciliğin eksikliğini görebiliriz. Bu haberler artarsa Ankara basını daha fazla dikkat çeker hale gelecektir" dedi.

Volkan Memduh Gültekin: "Ankara basını özel haber eksikliğini giderdikçe daha başarılı olacaktır"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın eski danışmanı, siyaset bilimci ve gazeteci Volkan Memduh Gültekin, "VOM Medya" isimli medya şirketi açtı. anadolugazete.com.tr Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve Editör Berat Temiz, Gültekin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

"ANKARA BASININA KIYMET VERİYORUM"

Ziyarette anadolugazete.com.tr'ye röportaj veren Volkan Memduh Gültekin, Ankara basını üzerine değerlendirmelerde bulundu. Gültekin, "Ankara basınını her zaman takip ettim. Ne gönül bağı açısından ne arkadaşlarımızla olan sohbetimiz, dostluğumuz açısından ne de habercilik açısından hiçbir zaman Ankara basınından kopmadım. Bu aynı zamanda görev icabı kopmamam gereken bir alandı. Dolayısıyla Ankara basınına kıymet veriyorum" dedi.

volkan-gultekin.jpg

"ANKARA BASINININ YÜRÜMESİ GEREKEN ÇOK UZUN BİR YOL VAR"

Geçmişte Ankara basınında çalışırken dijital mecralarda büyük bir boşluk olduğunu söyleyen Gültekin, "Ankara basını daha çok gazeteler üzerinden, konvansiyonel medya üzerinden gidiyordu. Zaman içerisinde bunun dijital medyaya evrileceğini düşünerek bir oluşum kurmuştuk. O oluşumların daha sonra yeni sahipleri oldu, yeni alternatifler çıktı, yeni internet siteleri çıktı ve bu dijital dönüşüm en son sosyal medya haberciliğine evrildi. Bu noktada da Ankara'da önemli yayınlar, hesaplar ortaya çıkmaya başladı. Dolayısıyla ortaya hem konvansiyonel hem dijital medyada ya da ikisini birleştiren, düzgün iş yapan kişilerin diğerlerinden farklılaştığı, halk nezdinde daha fazla itibar gördüğü bir medya yapısı oluştu. Süreç daha tamamlandı diyemeyiz. Ankara basınının yürümesi gereken çok uzun bir yol var ancak gittiği yolda doğru bir yol. Bu konuda emek veren herkese kendi adıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

gultekin.jpg

"ANKARALILARIN ANKARA BASININA SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR"

Ankaralıların, Ankara basınına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Volkan Memduh Gültekin, "Ankara halkının da Ankaralılık bilinciyle kentine sahip çıkan ve bu bilinci de en iyi yansıtacağı mecralardan biri olan Ankara basınına sahip çıkması gerekiyor. Bu iki noktada da iyi bir yol alınsa da henüz tam olarak yol tamamlanmış denilemez. Özellikle anadolugazete.com.tr gibi konvansiyonelden internete geçiş yapan, bu ikisini birleştiren iyi internet sitelerimiz ve sosyal medya hesaplarımız oluşmaya başladı. Dolayısıyla gidişatın iyi olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi en iyiyi arayan arkadaşlarımız var. Ben yapılan haberlerin içerikleri zenginleştikçe ve insanlara dokunmaya başladıkça özellikle özel haber kısımları gelişmeye başladıkça Ankara halkıyla Ankara basınının birleşmesinin daha da hızlanacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

volkan-gultekin-vom-medya.jpg

"ANKARA BASINI ÖZEL HABER EKSİKLİĞİ GİDERDİKÇE DAHA BAŞARILI OLACAKTIR"

Ankara basınındaki en büyük eksikliğin özel, kulis ve perde arkası habercilik olduğunu söyleyen Gültekin, "Ankara'daki medya kurumlarını diğer kurumlardan farkı kılan, okunmayı sağlayan ve insanların dikkat kesilmesini sağlayan nokta özel haberlerdi. Ankara yerel basınına baktığımızda özel haber, kulis haber ve perde arkası haber eksikliğini görebiliriz. Ankara, bu tarz haberlerin Türkiye'deki merkezi. Tüm ulusal mecralar Ankara'da bu alanlardan faydalanıyorken, yerel medyanın daha da fazla yararlanması gerekiyor. Bu tarz haberler artarsa Ankara basını daha fazla dikkat çeker hale gelecektir. Günlük haberleri okuyucuya iyi bir şekilde aktarıyorlar ancak bu eksiği tamamlamak için ilerlemek gerekiyor. Gerisi kendiliğinden gelecektir" dedi.

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde öğretim görevlisi olarak "Gazetecilik" dersi vermeye başlayan Gültekin, öğrencilere gazeteciliğin teorik kısmı kadar pratik kısmını da aşılamaya çalıştığını söyledi. Gültekin, "Ben gazeteciliğin okulunu okudum ama asıl gazeteciliği sahanın tozunu yutarak öğrendim" diye konuştu.

"BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DOĞRU STRATEJİLER ÜRETMEK"

Yeni kurduğu VOM Medya'dan da bahseden Gültekin, "VOM Medya'da geçmişteki deneyimlerimi sahada harcamak üzere bir şirketleşme yaşadık. VOM Medya'da iletişim stratejileri ve danışmanlık alanlarında hizmet vereceğiz. Birinci önceliğimiz doğru stratejiler üretmek. İkinci önceliğimiz bu stratejilerin iletişimle özellikle yeni nesil iletişim araçlarıyla birleştirip halka arz etmek olacak. Burada sosyal medya canlı yayınları, yapay zeka çözümleri, günümüze uygun video kliplerin hazırlanması ve yeni nesil grafik tasarımların yapılması gibi birçok alanda kreatif içerikler üretiyoruz. VOM Medya daha çok yeni. Umarım güzel gelişmelere gebe olacak" ifadelerini kullandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.