Yağışlardan en çok etkilenen Yenimahalle oldu!

Başkent Ankara, önceki gün başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağışlarla mücadele ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ankara'nın en çok yağış alan ilçesi olan Yenimahalle, yüzde 79,2'lik rekor yağışla gündem oldu.

Yağışlardan en çok etkilenen Yenimahalle oldu!
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi ekipleri, Ankara'da yaşanan yoğun yağış sonrasında vatandaşların mağduriyetini gidermek ve hayatı normale döndürmek için 24 saat boyunca tam mesai harcıyor.

YOĞUN ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Aşırı yağışlar sonucunda oluşan su birikintilerini temizlemek, su basan bina ve dükkanların sularını çekmek, trafiği olumsuz etkilemesi muhtemel yığıntıları temizlemek amacıyla Yenimahalle Belediyesi ekipleri gece boyunca yoğun bir çalışma yürütüyor. Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, özellikle aşırı yağışın felakete dönüştüğü bölgelerde gece boyunca çalışmalarını sürdürüyor.

250 KİŞİLİK EKİP SAHADA

Yenimahalle Belediyesi, 250 kişilik ekibiyle yollarda biriken suları temizlemekte ve evleri sular altında kalan vatandaşlara yardım etmektedir. 70 araçlık bir filo ile çalışan ekipler, özellikle Gazi Mahallesi ve Demetevler bölgesinde aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde yoğun mesai harcıyor.

yenimahalle.jpg

24 SAAT NÖBET

Yenimahalle ekipleri, taşkınlara ve sel baskınlarına anında müdahale ediyor ve gelen ihbarlara hızla cevap veriyor. Yağmurun etkisi devam ettiği için ekipler, 24 saat boyunca nöbette olacak ve olası su baskınlarına karşı hazır bekleyecek.

yenimahbelediye.jpg​​​​​​​

"HER YERE YETİŞMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, uzun yıllardır böyle bir yağışın görülmediğini belirterek, hazırlıklarının hızlıca devreye sokulduğunu ancak yoğun yağışların beklenmedik şekilde bastırdığını ifade etti. Yaşar, gece boyunca ekiplerin tüm gücüyle çalışarak can kaybının yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde hayatın normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.