Yakup Odabaşı kazandı mı? 2024 Gölbaşı yerel seçim sonuçları

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı seçimi kazandı. 2024 Gölbaşı yerel seçiminde oyların yüzde 44.3'ünü alan Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediyesinin yeni başkanı seçildi.

Yakup Odabaşı kazandı mı? 2024 Gölbaşı yerel seçim sonuçları
Yayınlanma:

HABER MERZEZİ

GÖLBAŞI BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Gölbaşı için 78.697 oy kullanıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek yüzde 54,18 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Gölbaşı Belediyesi MHP tarafından yönetiliyor.

Yakup Odabaşı, CHP adayı olarak girdiği seçimi %44 oyla kazandı.

YAKUP ODABAŞI KİMDİR?

1960 yılında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin Tuluntaş köyünde hayata gözlerini açtı. Yakup Odabaşı, eğitim hayatına doğduğu topraklarda başladı ve Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu. Üniversite hayatını tamamladıktan sonra ticaret ve sanayi alanlarında ekonomi danışmanlığı yaparak kariyerine başladı. Tecrübesini arttırarak koordinatörlük görevine yükselen Odabaşı, aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyasete adım attı. Partide iki dönem boyunca kurucu İlçe Başkanı olarak görev aldı ve yönetim kurulu kadrosunda yer aldı.

Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Odabaşı, hem yerel düzeyde hizmet verdi hem de siyasi kariyerine devam etti. Başkent İktisatçılar Birliği ve Ankaralılar Derneği üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı. Ailesine düşkün olan Odabaşı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.