Yakup Odabaşı'dan Gölbaşı Belediyespor açıklaması: "Parayı siz ödeyin, kulübü biz yönetelim" anlayışı var

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Gölbaşı Belediye Spor Kulübüne baskı" iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yakup Odabaşı'dan Gölbaşı Belediyespor açıklaması: "Parayı siz ödeyin, kulübü biz yönetelim" anlayışı var
Yayınlanma:

Başkan Odabaşı, belediyeye yönelik iftiralar içeren bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Gölbaşı Belediyesi'nin kamu kaynaklarının kullanımında şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediğini vurguladı.

Odabaşı, Gölbaşı Belediye Spor Kulübü'nün, belediyeden 7 milyon TL'nin üzerinde borçlarının ödenmesini talep ettiğini, ancak bu borçların belgelerinin ve harcama kalemlerine dair karar defterinin kendilerine sunulmadığını söyledi. Belediye yönetimi, bu belgeler olmadan herhangi bir ödeme yapılmayacağını açıkça ifade etti. Ayrıca, spor kulübünün, belediyenin yeni yönetiminin kulüp yönetimine katılmasına karşı çıktığını belirtti.

Başkan Odabaşı, önceki dönemlerde teamüller gereği yeni belediye yönetiminden temsilcilerin spor kulübüne dahil olduğunu ve böylece kamu kaynaklarının denetiminin sağlandığını hatırlattı. Mevcut kulüp yönetiminin ise Gölbaşı'nda yaşamayan kişileri dahi delege yaparken, mevcut ve önceki dönem belediye başkanlarını usulsüz bir şekilde üyelikten çıkardığını dile getirdi.

Ayrıca, belediyenin iyi niyetle spor kulübüne ulaşım, konaklama ve çeşitli destekler sağladığını, ancak kulübün belediyeden habersiz isim değişikliği yaptığını ve keyfi transferler gerçekleştirdiğini ifade eden Odabaşı, bu durumda belediyenin denetim yetkisi olmadan para aktarmasının söz konusu olamayacağını vurguladı.

Odabaşı, belediyenin şeffaf yönetim anlayışıyla spor yapan gençlerin siyasete alet edilmesine karşı olduğunu belirterek, "parayı siz ödeyin, kulübü biz yönetelim" anlayışının kabul edilemez olduğunu söyledi. Gölbaşı Belediyesi'nin, çocukların spor hayatlarını sürdürebilecekleri yeni alanlar ve ortamlar tesis edeceğini, ancak denetimsiz bir spor kulübüne milletin parasını aktarmayacaklarını ve bu konuda net bir duruş sergileyeceklerini bir kez daha vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.