Mansur Yavaş Ankaralılar için sevindirici haberi verdi: ''Baharda ANKAPARK açılacak''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Mansur Yavaş Ankaralılar için sevindirici haberi verdi: ''Baharda ANKAPARK açılacak''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, NOW TV'de sunuculuğunu İlker Karagöz'ün yaptığı Çalar Saat programının konuğu oldu.

''KAMU YÖNETİCİLERİNİN ŞEFFAF OLMASI LAZIM''

Yavaş'a ilk olarak mal varlığı açıklaması hakkında bir soru yöneltildi. Mal varlığı ile ilgili olarak Yavaş: ''Ben açıkcası artık Türkiye'de siyaset, yolsuzluk ve israf cümlelerinin birbirinden ayrılmasını istiyorum. 2019'da ilk olarak açıkladım, bu sene yeniden açıkladım. İsraf ve yolsuzluk bitmediği sürece hiçbir şey düzelmeyecek. Bal tutan parmağını yalar anlayışı muhafazakar kesimde bile kabul edilebilir hale geldi. Şeffaf olmak, her şeyi açıklamak, yapılanı yaptım yapılmayanı yapamadım dersiniz. Kamu yöneticilerinin şeffaf olması lazım.'' dedi.

Yavaş konuşmasına şunları da ekledi: ''Belediyeyi müfettişlerin incelemesinden rahatsız olmadım. Mal varlığı artışı falan varsa bana ait olarak, çıkarıp mutlaka milletin gözünün önüne koyarlardı.''

''ÇOK OYA ÇOK HİZMET AZ OYA AZ HİZMET KUL HAKKIDIR''

İnsanlara oy veren vermeyen ayrımı yapılmadan eşit hizmet götürmek gerektiğini vurgulayan Yavaş: ''Bir belediye başkanı olarak çalıyor ama çalışıyor sözü Ankara'da kaldırımların altına çakıldı. İnsanları ayrıştırma, aşağılama gibi şeylerin olmaması lazım. 5 yıl boyunca benim bir tek insanları incitecek mesajım yoktur. Seçim biter rozeti çıkarır herkesi eşit olarak görür ve hizmet edersiniz. Geçen seçim çok az oy aldığımız yerlerden bu seçimde nasıl oy aldığımızı göreceksiniz. Çok oya çok hizmet, az oya az hizmet kul hakkıdır.'' şeklinde konuştu.

''HER YERE KİRALIK ARAÇLA GİDİYORUM''

Bakanların da belediye seçimleri için sokağa çıkıp vatandaşlardan oy istemesini değerlendiren Yavaş şunları söyledi: ''Eskiden de bakanlar seçim çalışmalarına katılıyordu. Cumhurbaşkanlığı sisteminden sonra bakanlar memur konumunda. Sahada siyaset yapıyorlar yapsınlar. Kamu malını kamu gücünü kullanmamalılar. Gördüğüm kadarıyla her yerde kamu gücü kullanıyorlar. Kullanılmaması lazım. bu konuda acil bir düzenleme yapılması lazım. Ben kiralık araçla gidiyorum her yere. Dikkat etmek lazım. vicdanınızın rahat olması lazım. Ben vicdanım rahat bir şekilde seçim propogandamı yürütüyorum.''

''ANKAPARK BAHARDA AÇILACAK''

Yavaş'ın daha önceki dönemlerde neyi çöp proje olarak değerlendirdiği sorusu üzerine Yavaş: ''Ankara'da 2007- 200'den kalma 14 bin daire borcumuz vardı. O konutları teslim etmemişler. Çöp projelere para harcamışlar. 4 bin konutluk temeli attık. Ekonomik sıkıntılar ve hükümetin çıkardığı kararnameler nedeniyle biz bunu PORTAŞ'a verdik. 25 yıldır yapamayanlar bu projeleri hiç bir zaman yapamazlar. Kira bedeli olarak ödenen para ne onların ne de bizim bir işimize yaradı. Bu projelerin tamamı bitince içim rahat edecek.

ANKAPARK çöp proje. Orada 801 milyon dolarlık yatırım var. Ortada bir kamu parası var. Kabloların hepsi çalınmış orada. Sayın Cumhurbaşkanı ve Kurum'a kaç defa bilgi verdim. En son oranın sahibi iflas edince alabildik. Bahara tamamen bir rekreasyon alanı olarak hizmete açacağız.'' şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.