Yaz mevsiminde nüfusu katlanan Beypazarı, tarihinin en sakin günlerini yaşıyor

Ankara’nın tarihi ve turistik ilçelerinin başında gelen Beypazarı, gündüz aşırı sıcaklar, akşam saatlerinde ise Avrupa Şampiyonası maçları nedeniyle en sakin günlerini yaşıyor.

Yaz mevsiminde nüfusu katlanan Beypazarı, tarihinin en sakin günlerini yaşıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

UNESCO tarafından 2020'de Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilen Beypazarı Tarihî Kenti, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Telkâri, dokumacılık, yemenicilik, bindallı-el işlemeleri, dövme bakırcılık, demircilik, semercilik, saraçlık, yöresel yemekleri ve tatlılarıyla herkesin ilgisini çeken Beypazarı, yaz mevsiminde çok sayıda turisti ağırlıyor.

beypazarimeydan.jpg

Konakları ile meşhur olan Beypazarı’nda genellikle iki ya da üç katlı olan konaklar yapılırken; bu mimariler işlevsel ve kültürel detaylarla süsleniyor. Özellikle evlerin zemin katları taş, üst katları ise ahşap iskelet içine ahşap veya kerpiç dolgu sistemi kullanılarak inşa edilmiş. Hem mimari yapısı hem de görüntüsü ile vatandaşların dikkatini çeken Beypazarı evleri, fotoğraf tutkunları için de doğal stüdyo ortamı sunuyor.

beypazari3.jpg

BAŞKANLAR DAMGA VURDU

İki dönem (Mevcut) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönem Mehmet Cengiz Özalp, iki dönem Tuncer Kaplan’ın yönettiği ilçe, Beypazarı evleri ve turizm potansiyeliyle ünlendi. İlçenin altyapısında büyük bir ilerleme kaydedilirken, 31 Mart Mahalli İdareler Geneler Seçimleri’nde yeler yönetim AK Parti’den CHP’ye geçti. CHP’li Özer Kasap, halkın desteğiyle Belediye Başkanı seçilerek hedefinin "Mansur Yavaş döneminde olduğu gibi turizmi canlandırmak ve ilçeyi kalkındırmak olduğunu.” söyledi.

taskonak.jpg

AVRUPA ŞAMPİYONASI ŞEHRİ SAKİNLEŞTİRDİ

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası maçları nedeniyle ilçe, tarihindeki en sakin günlerini yaşıyor. Özellikle cumartesi günü Türkiye-Portekiz maçıyla cadde ve sokakları boşalan Beypazarı, diğer maç saatlerinde de büyük bir sakinlik yaşıyor.

yol.jpgAnkara’da havaların sıcak olmasıyla sokağa çıkmakta güçlük yaşayan yerli ve yabancı turistler akşam geç saatleri tercih ediyor. Gündüz saatlerinde sakin olan tarihi çarşı, akşam saatlerinde ise hareketlenmeye başlıyor. Gelen misafirlerini Beypazarı Kurusu, lokum, tatlı ve meyve suyu gibi ikramlarla karşılayan esnaf, Beypazarı’nda daha fazla misafir ağırlamak istiyor.

beypazari-genel.jpg

Hıdırlık Tepesi’ne çıkan vatandaşlar, gezilerinin finalini yaparak buradan ilçeyi seyretme zevkini de yaşıyor.

​​​​​​​

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.