Yeni Şereflikoçhisar Kaymakamı Taner Tengir kimdir? Taner Tengir nereli? Taner Tengir kaç yaşında?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine Kaymakam olarak atanan Taner Tengir kimdir? Taner Tengir nereli? Taner Tengir kaç yaşında? Taner Tengir'in önceki görevleri neler? İşte detaylar...

Yeni Şereflikoçhisar Kaymakamı Taner Tengir kimdir? Taner Tengir nereli? Taner Tengir kaç yaşında?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yapılan atamalar kapsamında Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinin yeni Kaymakamı Taner Tengir oldu. Peki, Taner Tengir kimdir? Taner Tengir nereli? Taner Tengir kaç yaşında? Taner Tengir'in eski görevleri nelerdir? İşte detaylar...

TANER TENGİR KİMDİR?

Taner Tengir, 1975 yılında Konya'nın Ereğli ilçesinde doğdu. Tengir, ilk ve orta öğrenimini Ereğli'de lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamladı. Tengir, Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Atatürk Üniversitesi Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalında doktora da yapan Taner Tengir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

TANER TANGİR'İN ÖNCEKİ GÖREVLERİ NELERDİR?

Taner Tengir, 2001 yılında kazandığı Kaymakam Adaylığı Sınavı ile Niğde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.

Tengir, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde Mülkiye Müfettişi nezaretinde teftiş stajını, Konya Sarayönü ilçesinde Kaymakam Refikliği stajını yaptı. Tengir, Kaymakam Vekilliği görevine Isparta Sütçüler ilçesinde başladı. Tengir, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 bir yıl süre ile İngiltere'ye eğitim için gönderildi. Burada Sheffield Üniversitesi Management School’da İngilizce eğitimi aldı ve İngiliz İdari Sistemini inceledi.

Taner Tengir, 3 Mart 2009 yılında Yozgat Aydıncık Kaymakamı olarak görevine başladı. Daha sonra sırası ile Erzurum Pazaryolu Kaymakamlığı, Ağrı ve Ardahan Vali Yardımcılığı görevinde bulundu.

Tengir, 1 Eylül 2018 tarihinde Giresun Şebinkarahisar Kaymakamı, 14 Temmuz 2020 tarihinde ise Espiye Kaymakamı olarak atandı.

Taner Tengir son olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1 Temmuz 2024 tarihinde Ankara Şereflikoçhisar Kaymakamı olarak atandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.