Yeniden Refah Partisi'nden ABD protestosu: 'Gazze Sokağı'

Yeniden Refah Partisi, ABD Büyükelçiliği'nin yanındaki sokağın adını ‘Gazze Sokağı’ olarak değiştirmek için teklifte bulundu.

Yeniden Refah Partisi'nden ABD protestosu: 'Gazze Sokağı'
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapan Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığı, ABD'nin Gazze'deki soykırıma destek verdiğini belirterek, ABD Büyükelçiliği'nin yanındaki 1480 Sokak'ın adının 'Gazze Sokağı' olarak değiştirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teklifte bulunacağını açıkladı.

sumergaze2.jpg

Parti tarafından yapılan açıklamada, "Gazze'deki soykırıma destek veren Amerika Birleşik Devletleri'nin aklına Gazze'nin adını kazımak adına ABD Büyükelçilği yanındaki 1480 Sokak'ın adının ‘Gazze Sokağı’ olarak değiştirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine ve meclis üyelerine teklifimizi ileteceğiz" denildi.

Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı ABD Büyükelçiliğin önünde toplandı. Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz yaptığı açıklamada, “Bugün buraya, hastaneleri bombalayarak her gün yeni bir vahşete imza atan katil İsrail’in en büyük işbirlikçisi ve destekçisi ABD’nin resmî adres bilgisine, Gazze Sokağı yazdırılması için toplandık. ABD eliyle İsrail terör örgütü tarafından öldürülen Gazzeli şehitler, her ABD Ankara Büyükelçiliği binasının tarifi yapıldığında ABD’nin korkulu rüyası olsun istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

gazzesokak.jpg

Açıklama sonrası, yanlarında getirdikleri maket şeklinde yaptırılan ‘Gazze Sokağı’ adlı sokak tabelasını temsili olarak ABD Ankara Büyükelçiliğinin önüne bırakarak dualar edildi.

Ardından Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanı Mustafa Yanılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da çağırıda bulunarak taleplerini şu sözlerle dile getirdi: ''Dileriz ki, Mansur Yavaş da bu tabelanın resmî olanını getirip ABD Ankara Büyükelçiliği önüne koyar.''

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.