Yenidoğan bebek çetesine Ankara Milletvekillerinden tepki: Hesabını soracağız

Türkiye gündemini sarsan yenidoğan bebek çetesi olayına Ankara Milletvekillerinden tepki yağdı. İYİ Partili Kürşad Zorlu, konuyla ilgili TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Koray Aydın, Murat Emir ve Deniz Demir ise suçluların en ağır cezayı almasını istedi.

Yenidoğan bebek çetesine Ankara Milletvekillerinden tepki: Hesabını soracağız
Yayınlanma:

Türkiye'yi sarsan yenidoğan bebek çetesi gündemdeki yerini koruyor. İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan çeteye Ankara Milletvekillerinden tepki yağdı. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, konuyla ilgili Meclis'te bir Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verirken, Koray Aydın, Murat Emir ve Deniz Demir'den de paylaşımlar geldi.

"BEBEK KATİLLERİ DEĞİL BİR GÜN, BİR SANİYE BİLE CEZASIZ KALMAMALI"

Kürşad Zorlu, "Bu alçakça süreçte Devletimizin şerefli bir Savcısı, ölümle tehdit edilmiş, 494 sayfalık bir iddianame hazırlanmış ve şüpheli bebek ölümleri saptanmıştır. Dolayısıyla olayın tüm yönleriyle irdelenmesi ve benzer suçların da ortaya çıkarılabilmesi için TBMM’de bir Araştırma Komisyonu derhal kurulmalıdır. Ben de milletim adına bu konuda TBMM’ye önergemi sunuyorum. Bebek katilleri değil bir gün, bir saniye bile cezasız kalmamalı" diye konuştu.

"BEBEK KATİLLERİ SAĞLIK SİSTEMİNİN İÇİNDEN DE ÇIKTI"

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın, yenidoğan bebek çetesi hakkında yaptığı paylaşımda "Biz bebek katilleri sadece İmralı'da Kandil'de sanıyorduk ama İstanbul'da sağlık sisteminin içinden de çıktılar! Üç kuruş için masum bebeklere kıyan, savcı tehdit eden, insan hayatıyla alay eden bu caniler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. 112 Acil Çağrı Merkezi'nden özel hastanelere kadar kurulmuş bu ağa göz yumanlar ya da gözlerinin önünde yaşanan bu seri cinayetleri göremeyenler ya gaflet ya da hıyanet içindedirler. Vatandaşlarımız; evlatlarını, yaşlılarını, eşlerini, yakınlarını zaten pek çok aksaklığın yaşandığı sağlık kuruluşlarına en acil anlarda bile emanet edemeyecekse bu devleti yönetenler ne işe yaramaktadırlar? Ülkemiz hemen her gün yeni skandallarla ve yeni vahşetlerle sarsılıyor ama hesap verme makamında olanlar, yetki ve sorumluluk sahibi olanlar oralı bile olmuyorlar. Milletimize bunları anlatmak boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

"ELİMDEN GELENİ ARDIMA KOYMAYACAĞIM!"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, çeteyle ilgili yaptığı paylaşımda şöyle dedi: "Yenidoğan bebekleri canice katleden, savcıları tehdit eden, menfaatleri için ailelerin hayatını karartan çete üyelerine hangi ceza verilirse az kalır! Sanıkların ortaya çıkan kan dondurucu konuşmaları ise, sağlık ticaretinin yanlış ellerde nasıl yuvalanıp insan hayatını değil maddi emelleri öncelik aldığının en büyük örneği. Sadece İstanbul değil Türkiye geneline yayıldığı ortada olan bu çeteleşmeyi ortadan kaldırmak için hem bir doktor hem bir hukukçu hem bir milletvekilli olarak elimden geleni ardıma koymayacağım!"

"HESABINI SORACAĞIZ"

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir ise "İnsanlıktan nasibini almamış kansızlar, hastanelerle anlaşıp yenidoğan küçücük bebekleri öldürmüş. Elleri titremeden, vicdanları sızlamadan, yaktığı yüreklerin acısını düşünmeden, annelerinin bağrından koparıp bebeklerin hayatlarına kıymışlar. Bu caniliğe bazı hastaneler de aracılık etmiş. Benzeri görülmemiş bu vahşetin ortak olan kim varsa, ucu nereye kadar giderse gitsin hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Yenidoğan bebek çetesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, açıklamada "Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunda “yenidoğan çetesi” adıyla bilinen, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri belirlenen kişilerle ilgili olay, Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edilmiş, cezai işlemler yapılmış ve konu adli makamlara iletilmiştir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu hastanelerin faaliyetleri hakkında başlatılan inceleme sonucu hukuki yaptırım süreçleri devreye alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak özveriyle görevini yerine getiren, insanların hayatını kurtaran ve şifa dağıtan sağlık çalışanlarımızın insanlık dışı davranışlarda bulunan kişiler sebebiyle töhmet altında kalmasına izin vermeyeceğiz. Yargıya intikal etmiş sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.