Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın bileğini 4 dönemdir büken çıkmadı!

2009'dan beri CHP'nin adayı olarak girdiği Yenimahalle seçimlerinde rakiplerini büyük farklarla mağlup eden Fethi Yaşar'ın şu ana kadar bileğini büken çıkmadı. CHP'li Fethi Yaşar karşısında AK Parti dört dönem farklı isimlerle seçim yarışına girse de sonuç alamadı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın bileğini 4 dönemdir büken çıkmadı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, siyasete damga vuran isimlerin başında geliyor. Ankara'da yerel seçim başarısı ile adından sıkça bahsettiren Yaşar, dört dönemdir Yenimahalle Belediye Başkanlığı koltuğunu koruyor. 2009'dan beri karşısına çıkan rakiplerine fark atarak seçim zaferi elde eden Fethi Yaşar'ı dördüncü döneminde de yenen isim çıkmadı.

BELEDİYE YÖNETİMİNİ AK PARTİ'DEN ALDI

Fethi Yaşar, ilk olarak 2009'da aday gösterildiği Yenimahalle'de yüzde 40 oy alarak belediyle yönetimini AK Parti'den CHP'ye geçiren isim oldu. AK Parti ise bu seçimlerde Ahmet Duyar ile yüzde 34,90 oranında oy alarak belediye başkanlığını kaybetti. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Duyar, rakibi Fethi Yaşar karşısında yüzde 34,90 oy oranında kalırken, MHP Adayı Yaşar Yıldırım ise yüzde 20 oy alarak seçim yarışını üçüncü sırada tamamladı.

2014'TE OYLARINI ARTTIRDI

2014 seçimlerine gelindiğinde ilk dönemini tamamlayan Fethi Yaşar, ilçede belediyecilik anlayışını halka benimseterek seçimlere güçlü aday olarak girdi. AK Parti Yenimahalle'de aday değişikliğine giderek Adem Ceylan'ı Fethi Yaşar'ın karşısına çıkardı. 2014 seçimlerinde Fethi Yaşar oylarını yüzde 50'ye çıkartırken; AK Parti Adayı Adem Ceylan ise bir önceki döneme göre partisinin oyunu az da olsa arttırıp 37,92, MHP ise yüzde 7,94 oy oranında kaldı.

İTTİFAKI DA YENDİ

Fethi Yaşar, 2019 yerel seçimlerinde üçüncü kez aday olarak oylarını arttırmaya devam etti. CHP, bu seçimlere de aynı isimle çıkarken; AK Parti bu sefer de Altındağ'da üç dönem belediye başkanlığı yapan Veysel Tiryaki'yi Yenimahalle adayı yaptı.

2019 yerel seçimlerinde partiler iş birliği halinde "ortak aday" gösterdi. Millet İttifakı adına seçim yarışına giren Fethi Yaşar, oy oranını yüzde 58,35'e yükseltirken; Cumhur İttifakı adına ortak aday olan AK Partili Veysel Tiryaki de önceki dönemlere göre partisinin oy oranını yüzde 40'a çıkardı ama seçimi kazanamadı.

2024 HEDEFİNİ AÇIKLAMIŞTI

Fethi Yaşar, 10 Ocak'ta anadolugazete.com.tr'yi ziyaret ederek 2024 seçimlerinde hedefini açıklamıştı. Yaşar, o hedefini bu seçimlerde de tutturdu.

BİLĞİNİ BÜKEMEDİLER

Türkiye'nin en çok konuştuğu 2024 seçimlerinde ise Fethi Yaşar, dördüncü kez CHP'den aday gösterildi. Yaşar, bu seçimlere de oy oranını az da olsa arttırarak yüzde 59'un üzerine çıkıp rakibini büyük bir farla mağlup etti. AK Parti Adayı Abdulkadir Aydoğan ise partisinin oy oranını yüzde 31'e düşürdü. Belediye başkanlığında 16'ncı yılına giren Fethi Yaşar'ı bugüne kadar yenen isim çıkmadı. Yaşar'ın bu başarısı aday belirleme sürecinde de CHP'de ismi ilk açıklanan aday olmasını sağladı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.