Yenimahalle Belediyesi 'Cumhuriyet’e Adım Adım' konseri düzenledi

Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104'üncü yılı Yenimahalle'de düzenlenen bir konserle kutlandı.

Yenimahalle Belediyesi  'Cumhuriyet’e Adım Adım' konseri düzenledi
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 104. yılını Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet’e Adım Adım' adlı konseriyle kutladı.

Programa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın ev sahipliği yaptığı belirtilirken, etkinliğe CHP İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras, belediye meclis üyeleri, CHP Mamak Belediye Başkan aday adayı Metin Özaslan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ANKARA'NIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet’e Adım Adım' konserinde yaptığı konuşmada, 1919'dan cumhuriyetin ilanına kadar geçen süreci hatırlatarak, Ankara'nın önemine vurgu yaptı. Başkan Yaşar, Ankara'nın kurtuluşu ve kuruluşunu temsil ettiğini belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'yı seçmesinin önemine değindi. Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, Ankara'nın Cumhuriyetimizin simgesi ve bağımsızlığın sembolü olduğunu söyledi.

8.jpg

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet’e Adım Adım' konserinde, Türküler ve marşlar eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler sunuldu. Sunuculuğunu şair Funda Özyurt Argun'un yaptığı konserde, Atatürk'ü Anlamak teması işlendi. Elif Çelikpala Eraki türküler ve marşlar seslendirirken, piyanoda Onur Cengiz gösteriye katkıda bulundu. Programa katılan Süleyman Görgülü, Yemen Türküsü'nün yazılmasına sebep olan Süleyman Bey'in torunu olarak dedesini ve dönemi konuklara aktardı. Görgülü'ye günün anısına Kuva-yı Milliye Kalpağı hediye edildi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.