Yenimahalle Belediyesi işçilerin maaşlarına zam yaptı

Yenimahalle Belediyesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile belediye personelinin maaşlarının yükselmesini sağlayan ek bir protokole imza attı. Protokol sayesinde işçilerin maaşlarında gözle görülür bir artış meydana geldi.

Yenimahalle Belediyesi işçilerin maaşlarına zam yaptı
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş 2 No’lu şube arasında imzalanan ek protokol ile 3 bin 515 belediye şirketi çalışanının kapsandığı Toplu İş Sözleşmesi güncellendi.

İŞÇİ MAAŞLARINA YÜZDE 55 İLE YÜZDE 60 ARASINDA ZAM YAPILDI

Protokol uyarınca, belediye şirketinde çalışan işçilere çalışma gruplarına bağlı olarak yüzde 55 ile yüzde 60 arasında zam yapıldı. İmza törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, DİSK-Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Boran, Yaşar Neslihanoğlu, Erhan Aras,CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Turan Tibukoğlu, sendika temsilcileri ve Yenimahalle Belediyesi emekçileri iştirak etti.

fethiyasar.jpg

İmzalanan ek protokol ile belediye şirketinde bekar olan personelin maaşı, ikramiye dahil mesai ücreti hariç 28,113 TL'ye yükseltildi. Ayrıca, evlilik durumuna göre emekçinin maaşı ikramiye ve sosyal haklar dahil mesai ücreti hariç 30,661 TL'ye kadar çıkabiliyor.

EMEĞİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Yaşar, Yenimahalle'de emeğin önemine vurgu yaparak, 15 yıllık birliktelikle ilçeyi gelişmişlikte 5. sıraya taşıdıklarını belirtti. Çayyolu bölgesinin ayrılmasına rağmen hiçbir işçiyi işten çıkarmadıklarını ifade etti. Yaşar, emekçilere adil hizmet sunduklarını, bütçe sıkıntısına rağmen çalışanların haklarını gözeterek iyileştirmeler yaptıklarını belirterek, imzalanan ek protokol ile ikramiyeler, maaşlar ve yardım ücretlerinde artış sağlandığını söyledi.

gv.jpg

DİSK-Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, imzalanan ek protokolün Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve tüm belediye çalışanları için hayırlı olmasını temenni etti. Çalışkan, Fethi Yaşar'ın emekçilerin haklarını koruyan ve çözüm üreten bir belediye başkanı olduğunu belirterek, ekonomik krize karşı işçilerin korunması adına Fethi Yaşar'a teşekkür etti. İmzalanan protokolün tüm emekçi kardeşlere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.