Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan Evrensel Değerler Müzesi ara tatilde yoğun ilgi gördü

Yenimahalle Belediyesi tarafından kurulan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, sömestr tatilinde çocukların ilgi odağı oldu. Türkiye'nin ilk çocuk müzesi olan bu yer, çocuklara karne hediyesi olarak bireysel ziyaretlere açıldı.

Yenimahalle Belediyesi tarafından açılan Evrensel Değerler Müzesi ara tatilde yoğun ilgi gördü
Yayınlanma:

Geçtiğimiz yıl 4-12 yaş arası 10 binden fazla öğrenciyi ağırlayan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, yarıyıl tatilinin ilk haftasında Başkentli çocuklardan yoğun ilgi gördü. 5 Şubat tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek müze, yarıyıl tatili boyunca çocuklar için çeşitli eğitici etkinlikler düzenleyecek.

FARKLI ETKİNLİKLER YAPILDI

Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, bilime ilgi duyan çocuklar için uzman eğitmenler tarafından yönlendirilen farklı keşif alanları sunuyor. Müze içinde Atatürk ve Cumhuriyet, Arkeoloji ve Uygarlık, bilim ve galeri, planetaryum ve uzay merkezi, masal ve mutluluk, veterinerlik ve sevgi, entomoloji ve birlik, vahşi yaşam ve yardım severlik, çevre ve saygı gibi öğretici alanlar bulunuyor. Etkinlik atölyesinde gerçekleştirilen taş boyama, kumaş boyama, kukla gibi etkinlikler ise çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Bu sayede çocuklar, eğlenceli bir tatil geçirirken aynı zamanda bilgi ve becerilerini artırma fırsatı elde ediyorlar.

muze.jpg

ÇOCUKLARIN İYİ BİR EĞİTİM ALMASI GEREKİYOR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çocukların iyi bir eğitim alması gerektiğini vurgulayarak, bilimin ışığında ve değerlerimizi öğrenerek yetişmelerini sağlamak amacıyla Evrensel Değerler Çocuk Müzesi'ni hayata geçirdiklerini belirtti. Yaşar, eğitimde ilerleme ve kültür-sanat alanında gelişme olmayan toplumlarda huzur ve mutluluğun mümkün olmadığını ifade ederek, daha bilinçli, huzurlu ve mutlu bir toplum olma hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.