Yenimahalle Belediyesi'nden Yeşil Hareket: 250 fidan toprakla buluştu

Yenimahalle Belediyesi ve Türk Toraks Derneği iş birliğiyle Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde gerçekleşen ağaç dikme etkinliği, 250 fidanı toprakla buluşturdu.

Yenimahalle Belediyesi'nden Yeşil Hareket: 250 fidan toprakla buluştu
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeşil alan artışı ve doğanın korunması adına yapılan bu çalışmaların önemine vurgu yaparak, ilçenin yeşillendirme hedeflerini dile getirdi.

Başkan Yaşar, "Yenimahalle olarak doğal kaynaklarımızı korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak adına uzun zamandır fidan dikim çalışmalarını sürdürüyoruz. Bugün ise çocuklarımızla birlikte kronik akciğer hastalığıyla mücadele eden gençlerimize umut olmak adına yeşil bir Yenimahalle için bir aradayız" dedi.

Hava kalitesinin önemi ve sağlıklı yaşam için temiz bir çevrenin gerekliliği üzerinde duran Türk Toraks Derneği Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Nagehan Emiralioğlu, projenin sağlık ve çevre arasındaki bağı vurgulayarak, özellikle çocukların daha sağlıklı bir çevrede yaşamasının önemine dikkat çekti.

Etkinlik, mahalle sakinlerinin de ilgi gösterdiği, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Aras, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk ve yerel yönetim temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.