Yenimahalle Halk Eğitimi Merkezi eğitimde çığır açan sergi ve programlara imza atıyor

​​​​​​​Yenimahalle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemil Karahaliloğlu, ‘Hayat boyu’ haftası sebebiyle Yenimahalle Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen sergi hakkında anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Yenimahalle Halk Eğitimi Merkezi eğitimde çığır açan sergi ve programlara imza atıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Yenimahalle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemil Karahaliloğlu, hayat boyu sergi sebebiyle yapılan sergi hakkında bilgi verdi. Cemil Karahaliloğlu, “Yenimahalle Halk Eğitim Merkezinde 4, 5 ve 6 Haziran'da sergimiz açık olacak. Bu sergiye ek olarak da program akışımız var. Yarın, sanat müziği konserimiz olacak. Akşam üzeri işten çıkıp gelmek isteyenler için de saat 19.00’a kadar sürecek. Güzel bir sergi olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

1-8.jpg

Serginin içeriği hakkında bilgi veren Karahaliloğlu, “72 alanı kapsayan sergi alanımız var. Bunun içerisinde mesleki kurslar, teknik kurslar, hobi kursları, özel eğitimler bulunmakta. Onların yaptığı ürünlerin sergilendiği bir alan var. Tedavi sürecinde destek olduğumuz vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bulunduğu iş uğraş terapilerinin olduğu kurslarımız da mevcut.” dedi.

“HEDEFİMİZ 60 BİN ÜYE”

Karahaliloğlu, ayrıca, “2 bin 994 kursa açtık ve 45 bine yakın kursiyerimiz var. Hedefimiz 60 bini geçmek.” diyerek, kurumun geniş kapsamlı eğitim olanaklarına vurgu yaptı.

Hobi kurslarından, meslek edindirme kurslarına kadar geniş bir yelpazede eğitim imkânı sunduklarını belirten Karahaliloğlu, “Kursiyeler için temel şartlardan biri 12 kişinin bir araya gelmesi gerekiyor. Çünkü bu hayat boyu öğrenmenin genel bir kuralı. 12 kişiyi geçen bir sayıya ulaştığımızda o kursu açabiliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

ÇOCUKLAR İÇİN GENİŞ KURS YELPAZESİ

Yenimahalle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemil Karahaliloğlu, merkezin çocuklar için sunduğu geniş kurs yelpazesine dikkat çekti. Karahaliloğlu, “Çocuklar için hobi kursları, halk oyunları, spor kursları ve meslek edindirme kursları gibi çeşitli seçenekler sunuyoruz. Okçuluktan darta kadar, futbol ve zekâ oyunlarına kadar geniş bir alanda eğitim imkanı sağlıyoruz. Amacımız, çocukların dijital ortamdan uzaklaşarak pratik yapabileceği ortamlar oluşturmak. Bu noktada uygun yer, öğrenci sayısı ve kalitenin sağlanması bizim için en önemli nokta.” şeklinde konuştu.

1-6.jpg

KURUMUN VİZYONU

Yenimahalle Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemil Karahaliloğlu, göreve başlayalı 7 ay olduğunu belirterek, ilçenin büyük nüfusuna dokunabilecek bir ortam sunmanın önemine vurgu yaptı.

Karahaliloğlu, “Kurumumuzu ön plana çıkarmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Göreve geldiğimden beri, ilçemize özgü bir marş hazırladık ve bir yarışma düzenledik. Hediyelik eşya tasarım yarışmamız büyük ilgi gördü. Öğretmenler arası dart turnuvası gibi etkinliklerle bir araya gelmelerini sağlayacak ortamlar oluşturduk. İftar yemeği gibi etkinliklerle depremzedeleri bir araya getirdik. Özellikle değer verdiğimiz bir etkinlik olan şiir dinletisi ve Türkiye etkinliği düzenledik. Bu, yöneticilere yönelik bir vakit dilimi oluşturarak onların dinlenmelerine imkân sağladı.” şeklinde konuştu.

1-7-001.jpg

Karahaliloğlu, “Yenimahalle çok nüfusu büyük bir ilçe. Çok fazla vatandaşımıza dokunabileceğimiz bir ortam var. Yaptığımız şey kurumumuzu biraz ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.” diyerek, kurumun toplumsal etkisine değindi.

Son olarak, Karahaliloğlu, “Biz Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi olarak 300 eğitmeni olan bir kurumuz, büyük bir aileyiz. O yüzden şu an kurumda müdür olduğumdan dolayı gurur duyuyorum.” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum