Yenimahalle Kız Öğrenci Yurdu yakında açılıyor

Yenimahalle Belediyesi, eğitim seviyesinin artırılması ve çağdaş eğitimin desteklenmesi amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğiyle temeli atılan Yenimahalle Kız Öğrenci Yurdu'nun inşaatında sona gelindi. Beştepe Mahallesi’nde Mart ayında temeli atılan yurt binasının tamamlanmasına kısa bir süre kaldı.

Yenimahalle Kız Öğrenci Yurdu yakında açılıyor
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan yurt, 7 bin 300 metrekare kapalı alana sahip ve 82 odadan oluşuyor. İçerisinde çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir, yemekhane ve kütüphane gibi çeşitli imkanlar sunulacak. Toplamda 325 öğrenciye barınma hizmeti verecek olan bu tesis, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

''YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 325 ÖĞRENCİMİZİN HİZMETİNE SUNULACAK''

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eğitimin ülkenin geleceği için öncelikli olduğunu vurgulayarak, “Yenimahalle Belediyesi olarak, eğitim yatırımlarımızı her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında tutuyoruz. Anadolu’nun farklı köylerinden gelen kız öğrencilerimizin barınma sorununu çözmek, eğitimlerine devam edebilmelerini sağlamak amacıyla bu projeyi destekledik. TEV ile birlikte yürütülen bu çalışma, eğitimdeki eşitsizlikleri gidermeye ve ülkemizin geleceğine katkıda bulunmaya yönelik önemli bir adım. Yurt, yeni eğitim öğretim yılında 325 öğrencimizin hizmetine sunulacak.” dedi.

insaat.jpg

Yaşar, projeye verdikleri destek ve eğitim alanındaki yatırımların devam edeceğini belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim anlayışını benimsediklerini ve gençler ile çocuklar için her zaman yatırım yapacaklarını ifade etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.