Yenimahalle'de 'Aile İçi İletişim' semineri düzenlendi

Yenimahalle Belediyesi, kişisel gelişime katkı sunmak amacıyla düzenlediği sağlık seminerlerine devam ediyor. Özel Bilgi Hastanesi işbirliğinde düzenlenen 'Aile İçi İletişim' konulu seminer, Ata Mahallesi sakinlerinden büyük ilgi gördü.

Yenimahalle'de 'Aile İçi İletişim' semineri düzenlendi
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesi, tarafından düzenlenen seminer, Ata Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi ve 80'in üzerinde mahalle sakini, etkili iletişim ve aile içi sağlıklı iletişim yöntemlerini öğrenme fırsatı buldu. Klinik Psikolog Şeyma Yeşilyurt’un sunumuyla düzenlenen seminerde, iletişimin tanımı, çeşitleri, kendimizi tanımanın iletişim üzerine etkileri, iletişim rolleri ve özellikleri, aile içi iletişim modelleri, iletişimi engelleyen tavırlar, iletişim dili gibi konular detaylı bir şekilde katılımcılara aktarıldı.

İLETİŞİMDE 4 D KURALI ETKİLİ

Yeşilyurt, iletişimi engelleyen tavırlardan bahsederek 'Emretmek, yönlendirmek, uyarmak, tehdit etmek, ahlak dersi vermek, vaaz vermek, öğüt vermek, mantık yoluyla inandırmak gibi' tavırların iletişimi engellediğini vurguladı. İletişimde duyguların nasıl ifade edildiğinin önemli olduğunu belirtEN Yeşilyurt, duyguların bizi yönlendirmemesi gerektiğini vurguladı. 'Etkili iletişimde dur, duygularını fark et, düşün ve davran' şeklindeki 4 D kuralının büyük katkı sağladığını ifade etti. İnsanları değiştirmeye çalışmak yerine düşünerek davranmanın önemine dikkat çeken Yeşilyurt, mutluluğun başkalarının davranışlarına değil, kendi seçimlerimize bağlı olduğunu vurguladı.

Yeşilyurt, aile içi iletişim modellerini açıklayarak, iletişimin aile kimliğinin oluşmasına yardımcı olduğunu belirtti. Eşitlikçi iletişimde her bireyin iletişime eşit katılım gösterdiğini ve böylece aile üyelerinin güvenli bir uyum içinde olduğunu söyleyen Yeşilyurt, aile üyelerinin doğrudan iletişim kurduğunu ve bireyler arasında mesafenin ortadan kalktığını vurguladı. Dengeli dağılan iletişim biçiminde ise belirli alanlarda uzmanlaşmış aile üyelerinin rollerini daha iyi yerine getirdiğini ifade eden Yeşilyurt bu iletişim şeklinin ortaya çıkmasında kadın ve erkeğin uzmanlık alanlarının eşit dağılımının önemli olduğunu belirtti ve geleneksel çekirdek ailelerdeki rol dağılımının buna iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.