Yenimahalle'de eğitim seminerleri devam ediyor!

Yenimahalle’de 50 yaş üstü vatandaşların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla açılan İkinci Bahar Dayanışma Merkezleri, eğitim seminerleri ile faaliyetlerine devam ediyor.

Yenimahalle'de eğitim seminerleri devam ediyor!
Yayınlanma:

Yenimahalle Belediyesinin Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi içinde bulunan İkinci Bahar Yaşlı Yaşam Merkezi’nde düzenlenen son etkinlik, “Sağlıklı Yaşlanma ve Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele” konulu bir seminer ile devam etti.

“İLETİŞİM AİLEDE BAŞLAR VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KİLİT BİR ROL OYNAR”

Seminerde, Yenimahalle İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Kaletepe Sağlıklı Hayat Merkezi’nden Fizyoterapist Türkan Tamer Tanrıverdi ve Sosyal Hizmet Uzmanı Meltem Tarman tarafından katılımcılara değerli bilgiler aktarıldı. Meltem Tarman, bağımlılıkla mücadelede etkili iletişimin önemini vurgulayarak, “İletişim ailede başlar ve bağımlılıkla mücadelede kilit bir rol oynar” dedi.

yenimahalle.jpg

Sağlıklı yaşlanma perspektifinden konuşan Türkan Tamer Tanrıverdi ise, fizyoterapi danışmanlığının yaşlılık sürecinde önemini vurgulayarak şunları belirtti: “Kas ve iskelet sistemini doğru şekilde korumak için bilinçli egzersizler yapılmalıdır. Her bireyin sağlıklı yaşlanma sürecinde danışabileceği bir fizyoterapist bulunmalıdır.”

Seminer sonunda katılımcılara günlük yaşamda uygulayabilecekleri egzersizler ve sağlıklı yaşam kitapçıkları dağıtıldı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.