Yılbaşı öncesi kampanya yapan esnaf, vatandaşın ilgisinden memnun

Yılbaşına sayılı günler kala vatandaşlar, alışverişe yöneldi. Kampanyaları takip eden vatandaşlar, şarküteri ürünlerine yoğun ilgi gösterip alışveriş torbasını doldurdu. Esnaf ise yaşanan yoğunluktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Yılbaşı öncesi kampanya yapan esnaf, vatandaşın ilgisinden memnun
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Esnaf, yılbaşına sayılı günler kalmasına rağmen kampanyalarını sürdürüyor. anadolugazete.com.tr, alışveriş yoğunluğu yaşanan bölgelerde hem esnafın hem de vatandaşın nabzını tuttu.

img-8854.jpg

PEYNİR, ZEYTİN, BAL FİYATLARI UÇTU...

Şarküteri ürünleri araştırmamızda tam yağlı beyaz peynirin fiyatının 125 TL’den başlayıp 300 liraya kadar ulaştığı görülürken; yöresel tatlar arasında yer alan illere göre tulum peynirleri 100 TL’den 250 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bunun yanında petek bal fiyatları ise 200 TL ve 400 TL arasında değişiyor. Süzme balın fiyatının da petek bal fiyatlarına göre daha aşağıda kaldığı görülüyor. Süzme bal fiyatları 175 TL’den başlayıp 250 TL’ye kadar ulaşıyor. Sucuk fiyatları ise cep yakıyor. Sucuğun kilosu 250 ve 700 TL arasında satışa sunuluyor.

img-8853.jpgBirden fazla zeytin arasında yeşil ve siyah zeytin vatandaş tarafından en çok rağbet görenler arasında yer alıyor. 100 TL’den başlayan zeytinin fiyatı 300 TL’ye kadar yükseliyor. Kaşar peynir fiyatlarına baktığımızda ise diğer peynir fiyatlarına oranla kaşarda ucuzluk olduğu gözleniyor. Kaşar peynirin daha ucuz olmasına rağmen vatandaşın tercihi damak tadına yatkın olan beyaz peynir oluyor.

img-8862.jpg

Yılbaşı öncesi alışveriş torbasını dolduran bir vatandaşın ortalama maliyeti 3 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Esnaf ise ekonomik şartlara göre yılbaşı öncesi yaşanan alışveriş yoğunluğundan memnun olduğunu dile getiriyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.