Yılbaşı telaşı kuruyemişçilerde başladı!

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, yılbaşı hazırlıkları kapsamında kuruyemiş satıcılarının yoğun bir mesai harcadığını vurguladı.

Yılbaşı telaşı kuruyemişçilerde başladı!
Yayınlanma:

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Aytaç Sevimli, özellikle yılbaşı gecesi için talebin arttığı kuruyemişlerin, taze ve güvenilir kaynaklardan temin edilmesinin önemine dikkat çekti.

Sevimli, Ankara'da kuruyemişçi esnafının yoğun bir şekilde hazırlık yaptığını belirtirken, özellikle yılbaşına özgü ve atıştırmalık olarak tercih edilen kuruyemişlerin, halk arasında oldukça popüler olduğunu ifade etti. Yılbaşı gecesi için tüketicilerin tercih ettiği ürünler arasında ay çekirdeği, yer fıstığı, ceviz, badem, tuzlu fıstık, leblebi, kuru üzüm ve karışık kuruyemiş çeşitlerinin öne çıktığını belirtti.

Ancak, piyasada kuruyemiş fiyatlarında belirgin bir artışın gözlendiğine de değinen Sevimli, bu artışın temel nedenlerinin mazot fiyatlarındaki yükseliş, işçi ücretlerindeki artış ve bölgedeki doğal afetlerin etkisiyle özellikle Antep fıstığı fiyatlarında yaşanan artış olduğunu açıkladı.

Fiyatların artışıyla birlikte tüketicilerin daha uygun fiyatlı karma ürünlere yöneldiğine dikkat çeken Sevimli, karışık kuruyemiş çeşitlerine olan talebin arttığını belirtti. Ancak, seyyar satıcılardan alınan kuruyemişlerin güvenilirliği konusunda uyarılarda bulunarak, mahalledeki kuruyemişçi esnafından alışveriş yapılmasını önerdi. Ayrıca, taze ve güvenilir kuruyemişlerin her zaman mahalle esnafından temin edilebileceğini vurguladı ve sokak satıcılarından alışveriş yapılmasının riskli olabileceğini aktardı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.