YKS sayısal 1. Ankara'dan

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Özcan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda büyük bir başarıya imza attı.

YKS sayısal 1. Ankara'dan
Yayınlanma:

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Özcan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda büyük bir başarıya imza attı. AYT'de 80 sorunun tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan alarak Türkiye 1'incisi oldu. Özcan, sevdiklerinin desteğini boşa çıkarmamak için sıkı bir çalışma temposuyla hazırlandığını belirtti.

Sınav öncesi dönemde günde ortalama 400 ile 500 arasında soru çözen Mustafa Özcan, toplamda bir senede 200 bin soru çözdüğünü açıkladı. Bu disiplinli çalışma süreci ve azimli tutumu ona büyük bir başarı getirdi. Ailesi ve sevdiklerinin desteğiyle sınava hazırlanan Özcan, emeklerinin karşılığını alarak dereceye giren öğrenciler arasına girdi.

GÜNDE 500 SORU ÇÖZDÜ

Özcan, sınava yoğun bir çalışma temposuyla hazırlandığını belirterek, “Zaman zaman tempoyu arttırdım. Kendime güvenimi hiçbir zaman kaybetmedim. Bu süreçte ailem, sevdiklerim, öğretmenlerim, okul müdürüm ve müdür yardımcılarım herkes destek oldu bana. Ben de onların desteklerini boşa çıkarmamak için elimden geleni yaptım. Günlük ortalama 400 ile 500 arası soru çözdüm. Toplamda bir senede 200 bin soru çözdüm. Düzenli olarak her gün konularıma çalışıyordum ve ondan sonra da soru çözmeye başlıyordum” diye konuştu.

f37aaa0d-65f2-4870-87aa-cdc83a360571.jpeg

"SONUCA GÖTÜREN ŞEY ÇALIŞMAKTIR"

Mustafa Özcan, üniversite sınava hazırlanan öğrencilerin stresten ve heyecandan uzak durmaları gerektiğini dile getirerek, “Çalışınca stresim azaldı. Çünkü sonuca götüren şey çalışmaktır. Ben de çalışınca bu sonuca varacağımı tahmin ediyordum. Böyle olunca da heyecanım iyice azaldı, kendime güvendim. Sınava girecek arkadaşlara tavsiyem çalışmaları. Çok çalışsınlar, çalışma dengesini kurmak lazım. Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarını takip etsinler. Piyasada yer alan kendilerine uygun soruları çözsünler ve takıldıkları konularda öğretmenlerinden yardım alsınlar” dedi.

Özcan, henüz hangi şehirde ve hangi üniversitede okuyacağına karar vermediğini ifade ederek, karşısına çıkacak tüm imkanları düşüneceğini söyledi.

ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEDİ

Anne Derya Özcan ise oğlunun daha iyi bir eğitim görmesi için Kayseri’den Ankara’ya taşındıklarını belirterek, ardından gelen pandemi dönemindeki uzaktan eğitim sürecinde oğlunun çalışmaktan vazgeçmediğini vurguladı. Özcan, oğlunun hiçbir ders konusunu ertelemediğini de sözlerine ekleyerek, “Önce konu tekrarı yaparak, sonrasında da kolaydan zora doğru değişik kitap ve kaynaklardan değişik soru tarzlarını gördü. Bir dersten veya bir konudan 1 veya 2 yanlışı varsa burada bir eksik var deyip o konuların üzerine gittik. Tabii ki her sınavda çok başarılı olamıyordu. Biz de hatalardan ders alarak, eksiklerimizi görerek onları gidermeye yönelik çalıştık” şeklinde konuştu.

Anne Derya Özcan, gelecek senelerde çocukları üniversite sınavlarına girecek olan ebeveynlere de uyarılarda bulundu. Özcan, her çocuğun kapasitesinin farklı olduğunu vurgulayarak, çocuklara fazla baskı yapılmamasını önerdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.